Σεισμός ανοιχτά της Ύδρας – Αισθητός στην Αττική
Ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,2 βαθμών Ρίχτερ και είχε επίκεντρο θαλάσσια περιοχή νότια της Αθήνας - Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για τυχόν τραυματισμούς ή υλικές ζημιές - Τι λένε για το φαινόμενο οι σεισμολόγοι
Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, στην Αττική.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,2 βαθμών Ρίχτερ και είχε επίκεντρο θαλάσσια περιοχή νότια της Αθήνας.
Ειδικότερα, το επίκεντρο εντοπίζεται 90 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας, σε θαλάσσια περιοχή της Υδρας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα δύο χιλιόμετρα.
Την ίδια ώρα, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο κάνει λόγο για σεισμό μεγέθους 4,1 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 13 χιλιόμετρα.
Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για τυχόν τραυματισμούς ή υλικές ζημιές.
Ο σεισμός πάντως έγινε ιδιαίτερα αισθητός στα νότια προάστια της Αθήνας, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους της πρωτεύουσας.
Τι λένε οι σεισμολόγοι
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στο in.gr ο Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μετά τη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην Ύδρα.
«Ο σεισμός ήταν μετρίου μεγέθους, 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με το επίκεντρο να βρίσκεται ανοιχτά του Αργολικού Κόλπου, νότια της Υδρας» είπε και πρόσθεσε πως έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές καθώς είχε μικρό εστιακό βάθος.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο «πρόκειται για χαμηλής σεισμικότητας περιοχή».
Για το λόγο αυτό εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς την εξέλιξη του φαινομένου, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας».
- Οι «φτωχοί» αγρότες του Μεσαίωνα γιόρταζαν καλύτερα από εσένα αυτές τις μέρες
- Gen Z: Οικονομική αβεβαιότητα και ψυχική υγεία
- Φέτος η Ευρώπη θρηνεί την διατλαντικη συμμαχια – Τι θα ακολουθήσει;
- Μοιραία λάθη στις πλαγιές του θανάτου – Τρομάζουν οι αριθμοί
- Κληρονομικό δίκαιο: Πώς ενεργοποιεί αδρανείς περιουσίες και φέρνει έσοδα στα κρατικά ταμεία
- Τέλος χρόνου για 280.000 «αιώνιους» φοιτητές






