Μανιτάρια με φιστίκια Αιγίνης
Ένα γρήγορο πιάτο με λίγα υλικά
Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 13΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
1 κιλό μανιτάρια πορτομπέλο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
4 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα
2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Διαδικασία
Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και σοτάρουμε τα μανιτάρια για περίπου 3 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα γύρω στα 10 λεπτά. Ρίχνουμε τα φιστίκια και μετά από λίγο το μπαλσάμικο. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε. Σερβίρονται ζεστά, πασπαλισμένα με το τριμμένο κεφαλοτύρι.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Σε Αιγαίο και Ιόνιο οι ισχυρότερες βροχές του διημέρου
- Stranger Things: Τα νέα επεισόδια έρχονται ξημερώματα – τι ώρα θα τα δει η Ελλάδα
- Σέρρες: Ώρες αγωνίας για τον διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος – Πού στρέφονται οι έρευνες
- Σουηδία: Η αστυνομία ερευνά «σοβαρό περιστατικό» στην πόλη Μπόντεν – Εφημερίδα αναφέρει πολλούς τραυματίες
- Ουκρανία: Πλήγματα σε ρωσικές μονάδες πετρελαίου και φυσικού αερίου – Με πυραύλους Storm Shadow και drones
- «Έφυγε» από τη ζωή ο θρύλος της Νότιγχαμ Φόρεστ, Τζον Ρόμπερτσον (pic)
