Μουσταλευριά
Κλασσική και αγαπημένη γεύση του Σεπτεμβρίου.
Spotlight
-
Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα
-
Λοράν Καντέ: Πέθανε ο γνωστός σκηνοθέτης σε ηλικία 63 χρόνων
-
«Θα ήταν εσφαλμένη ιατρική πράξη η διασωλήνωση» - Τι απαντά καθηγητής αγγειοχειρουργικής για τον πατέρα του Καλλιάνου
-
Κασσελάκης: Θα είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές
Προετοιμασία 25’, Αναμονή περίπου 30΄
Υλικά (για περίπου 4 μερίδες)
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κιλό μούστος «κομμένος» (αυτό σημαίνει ότι είναι βρασμένος ώστε να καθαρίσει από ξένα σώματα και είναι διαυγής. Μούστο βρίσκουμε αυτή στις περισσότερες κάβες)
Κανέλα για το σερβίρισμα
Καρύδια ψιλοκομμένα για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα ανοιχτόχρωμο καστανό χρώμα. Προσοχή μην καεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το αλεύρι να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά. Βάζουμε τον μούστο με το αλεύρι σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε σιγά-σιγά και συνεχώς μέχρι να κοχλάσει καλά και να πήξει η κρέμα μας, περίπου 20 λεπτά. Μοιράζουμε σε 4 μπολάκια. Πασπαλίζουμε με κανέλα και καρύδια και σερβίρουμε.
Πηγη: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις