Ψάρι φρικασέ
Πρωτότυπο και πεντανόστιμο … θαλασσινό φρικασέ
Προετοιμασία 15΄ Μαγείρεμα 30΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
4 λαβράκια (ζητάμε από τον ιχθυοπώλη να τα φιλετάρει)
4 μαρούλια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
150 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
Χυμός 1 λεμονιού
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τα μαρούλια, τα πλένουμε με κρύο νερό και τα ψιλοκόβουμε (2 εκ.). Κάνουμε το ίδιο με τα κρεμμυδάκια (και το πράσινο μέρος).
Σε ένα βαθύ τηγάνι που έχει καπάκι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μαρούλια και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και λίγο νερό, ίσα να τα σκεπάσει. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Κατόπιν προσθέτουμε τα φιλέτα του ψαριού, πασπαλίζουμε με άνηθο, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Ελένη Παπαδοπούλου: Τα χρέη και η διαμάχη για το ακίνητο – Πώς έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψη του γιου της
- Η διορία για μεταγραφές εκπνέει και αυτοί είναι οι παίκτες που ίσως αλλάξουν μπασκετική στέγη το 2026
- H φωτογραφία του 2025 της UNICEF – Ένα κορίτσι στο Αφγανιστάν μελετάει στο «Κρυφό Σχολειό»
- Bitcoin: Διέψευσε 10 κορυφαίους αναλυτές μέσα στο 2025
- Το εδαφικό στο επίκεντρο της συνάντησης Τραμπ με Ζελένσκι – Ο Πούτιν παρακολουθεί και σφυροκοπά την Ουκρανία
- Καιρός: Παγετός και θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν σε 53 περιοχές
