Αποζημιώσεις 7,9 εκατ. ευρώ για τις ζημιές από τον σεισμό του Ιουλίου στην Αθήνα
Στην έρευνα συμμετείχαν με τις απαντήσεις τους 26 ασφαλιστικές επιχειρήσεις - μέλη της ΕΑΕΕ, οι οποίες εκτιμάται ότι αθροίζουν το 95,7% της παραγωγής των ασφαλίσεων περιουσίας
Ολοκλήρωσε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος την έρευνα μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων – μελών της, σχετικά με την εκτίμηση των ζημιών από την σεισμική ακολουθία που έπληξε την Αττική, στις 19 Ιουλίου 2019.
Στόχος της έρευνας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ήταν η καταγραφή της πρώτης εκτίμησης των ζημιών (σε πλήθος και σε ποσό) των ασφαλίσεων περιουσίας, που είχαν αναγγελθεί στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις – μέλη, εξ’ αιτίας του συγκεκριμένου αιτίου.
Ειδικότερα, η έρευνα περιέλαβε τον γεωγραφικό προσδιορισμό των ασφαλισμένων κινδύνων που επλήγησαν, το ύψος των ασφαλισμένων κεφαλαίων καθώς και των καλύψεων που ενεργοποιήθηκαν.
Οι κίνδυνοι κατηγοριοποιήθηκαν σε κατοικίες, εμπορικούς κινδύνους και βιομηχανικούς κινδύνους. Στην έρευνα συμμετείχαν με τις απαντήσεις τους 26 ασφαλιστικές επιχειρήσεις – μέλη της ΕΑΕΕ, οι οποίες εκτιμάται ότι αθροίζουν το 95,7% της παραγωγής των ασφαλίσεων περιουσίας.
16,9 εκατ. ευρώ
Η συνολική αποτύπωση των απαντήσεων των επιχειρήσεων από τις έως σήμερα αναγγελίες, αναφέρεται σε 3.254 ζημιές, των οποίων η αρχική πρόβλεψη ανέρχεται συνολικά σε 16,9 εκατ. ευρώ, άρα η μέση δηλωθείσα ζημιά φθάνει τα 5.205 ευρώ για το σύνολο των κινδύνων.
Για τις εν λόγω ζημιές, η εκτίμηση των αποζημιώσεων μετά τις απαλλαγές (όπου υφίστανται) είναι 7,9 εκατ. ευρώ.
Πηγή: onetv.gr
- Ακίνητα: Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ αδήλωτα εισοδήματα από Airbnb και «κρυφές» αγοραπωλησίες
- ΗΠΑ: Τραμπ, ICE και ακροδεξιά στρέφουν τους προοδευτικούς Αμερικανούς στα όπλα
- Super League: Must win παιχνίδι για τον Άρη και «τελικός» στην Κρήτη – Τα τρία κομβικά ματς των play out
- Μία αγορά εργασίας που απαιτεί τα πάντα, αλλά προσφέρει ψίχουλα: Η αλήθεια πίσω από την «απρόθυμη» Gen Z
- Παρά τα θετικά σημάδια για συνομιλίες ο Τραμπ ζητά συμφωνία μέχρι την Τετάρτη – «Αλλιώς μπορεί να ρίξουμε βόμβες»
- Γιώργος Μυλωνάκης: Συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
- Το… παράπονο του Φρανσίσκο: «Εγώ πρέπει να πάρω το βραβείο του MVP, όχι ο Βεζένκοφ»
- Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν την «μάχη» με την εφορία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442