Της έκλεισε το σπίτι – Η Βενεζουέλα απέκλεισε την οικοδέσποινα Κίνα
Σοκ στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Βενεζουέλα πέταξε έξω τους διοργανωτές Κινέζους με μία επιβλητική εμφάνιση και «τσέκαρε» το εισιτήριο για τους «16»
Είναι επίσημο… Οι διοργανωτές Κινέζοι μένουν εκτός συνέχειας έπειτα από την ήττα από την Βενεζουέλα με 72-59. Μπορεί η τύχη να τους χαμογέλασε με την κλήρωση και ο όμιλος με Πολωνία, Ακτή Ελεφαντοστού και Βενεζουέλα να έμοιαζε εύκολος, όμως η Κίνα κατάφερε να αποκλειστεί με δύο ήττες από τους σκληροτράχηλους Πολωνούς και τους μαχητικούς Λατινοαμερικάνους.
Ούτε η ευνοϊκή διαιτησία στο πρώτο παιχνίδι τους βοήθησε να κερδίσουν και οι Κινέζοι αποχαιρετούν την διοργάνωση. Σαφώς η ποιοτικότερη ομάδα στον όμιλο, όμως κατάφεραν να κερδίσουν μόνο τους Αφρικανούς.
Η Βενεζουέλα έκανε μία εκπληκτική εμφάνιση, «έτρεξε» στο γήπεδο και … «έκλεισε» το σπίτι των διοργανωτών.
Ο Χάισλερ Γκιγιέντ ήταν ο πρωταγωνιστής για τους νικητές, καθώς πέτυχε 15 πόντους, μοίρασε οκτώ ασίστ και «έκλεψε» μία φορά το πορτοφόλι των Κινέζων.
Ο Ντουέιτ Λιουις ήταν επίσης καθοριστικός, καθώς στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν αυτός βοήθησε την Βενεζουέλα να «χτίσει» μια διαφορά… ασφαλείας την οποία και διατήρησε μέχρι το τέλος. Από τους ηττημένους ο Σούο Φανγκ με 13 πόντους και ο Γιανλιαν Γι με 11 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν αυτοί που ξεχώρισαν.
Η αστοχία και τα ριμπάουντ στοίχησαν στου Κινέζους στο πιο καθοριστικό παιχνίδι τους στην διοργάνωση. «Do or Die» ο αγώνας και οι διοργανωτές δεν πλησίασαν στην νίκη, έχοντας 26% ευστοχία στο πρώτο ημίχρονο έναντι 42% των Βενεζουελάνων και 14 ριμπάουντ έναντι 25 των Λατινοαμερικάνων.
Οι οικοδεσπότες ανέβασαν το ποσοστό ευστοχίας τους στο 33% στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η Βενεζουέλα έδειξε επαγγελματισμό και κράτησε σταθερά την διαφορά ασφαλείας, χωρίς να κινδυνέψει να χάσει την υπόθεση νίκη-πρόκριση.
Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Λούις ήταν πρωταγωνιστής όταν η Βενεζουέλα έφτασε στο 9-3 και έπειτα στο 12-5 4:10 πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Οι Ζου και Γιαν κατέβασαν την διαφορά στους δύο, όμως οι Γκιγιέντ με τέσσερις πόντους και Καρέρα με δύο αντίστοιχα «έγραψαν» το 18-10 για το τέλος των πρώτων δέκα λεπτών.
Οι Βενεζουελάνοι αύξησαν την διαφορά το 23-10 στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου, όμως οι Γι (τρίποντο) και Σαν (καλάθι στον αιφνιδιασμό) την έριξαν στους εννέα (25-16). Τα δύο τρίποντα του Ζάο μείωσαν κι άλλο την απόσταση, όμως ο Χοσέ Βάργκας έδωσε ανάσα στην ομάδα του με σουτ από τα 6.75 και έκανε το 33-23 για να κλείσει έτσι το ημίχρονο.
- Ολυμπιακός: Η 12άδα για το παιχνίδι με την Μπασκόνια
- LIVE: ΑΕΚ – Τσέλιε
- Ομολογία αποτυχίας οι ορισμοί διαιτητών της Super League
- Ο οικονομολόγος που είχε προειδοποιήσει για την κρίση του 2008 επιστρέφει: «Ίσως έρχεται κάτι χειρότερο»
- Τουρκία: Ένας χρόνος από τη φυλάκιση του Εκρέμ Ιμάμογλου
- Παναγιώτης Δουδωνής: Έξι προτάσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών του αφθώδους πυρετού στη Λέσβο

