Με καθυστέρηση περίπου δύο ετών από τη μέρα που το ανήγγειλε, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, παραιτήθηκε από το θρόνο του.

Το Νοέμβριο του 2017, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος είχε αναγγείλει ότι θα παραιτηθεί από το θρόνο της μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στο τέλος του 2018 και ζήτησε γονυπετής «συγγνώμη» από τους πιστούς για «όσα τυχόν είπε και τους πίκρανε».

Μάλλον ήταν και η πρώτη φορά που ο κ. Αμβρόσιος, κατά κόσμον Αθανάσιος Λενής, ζητούσε «συγγνώμη». Μια μικρή δόση ωστόσο μεταμέλειας έδειξε και σήμερα, λέγοντας προς τους παρευρισκόμενους στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Καλαβρύτων: «Έχω κάνει κάποια καλά. Έχω κάνει σφάλματα. Ζητώ από τον θεό και από εσάς συγνώμη».

Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να συγκίνησε ιδιαίτερα τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης -και ειδικά του Twitter- οι οποίοι είναι άκρως επικριτικοί προς το πρόσωπό του.

Η αλήθεια είναι πως στη διάρκεια της πορείας του ο Αμβρόσιος προκάλεσε πολλές φορές αντιδράσεις με τις δηλώσεις του, κυρίως σε ότι αφορά στην LGBTQI+ κοινότητα, για τις οποίες και βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ενώ γνωστή είναι στο πανελλήνιο η σχέση του με πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής, με τον ίδιο να είναι γνωστός με το παρατσούκλι «χωροφύλακας».

«Κι άλλη παραίτηση από τη Χρυσή αυγή, εκτός ο Αμβρόσιος», «μεσίστιες οι σημαίες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής», «λέτε τώρα που παραιτήθηκε να επιστρέψει στη χωροφυλακή» είναι μερικά από τα πιο δηκτικά σχόλια των χρηστών του Twitter.