Κομισιόν: Εξάμηνη επέκταση της ενισχυμένης εποπτείας στην Ελλάδα
Σύμφωνα με την Επιτροπή, η επέκταση αυτή είναι μια «κανονική και αναμενόμενη διαδικασία» με στόχο να εξασφαλιστεί η συνεχιζόμενη υποστήριξη για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν
Την επέκταση του πλαισίου ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα κατά έξι μήνες ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, η επέκταση αυτή είναι μια «κανονική και αναμενόμενη διαδικασία» με στόχο να εξασφαλιστεί η συνεχιζόμενη υποστήριξη για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος σταθερότητας της Ελλάδας, στη βάση των δεσμεύσεων των ελληνικών αρχών.
Η εφαρμογή αυτών των μεταρρυθμίσεων είναι ζωτικής σημασίας για την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας, επισημαίνει η Επιτροπή.
Τέλος, αναφέρει ότι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Επιτροπή αποφάσισε να ορίσει το Ντέκλαν Κοστέλο, το νυν επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Ελλάδα, στη θέση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων.
Η αποχώρηση του Ντ. Κοστέλο από τη θέση του επικεφαλής της αποστολής ακολουθεί την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος σταθερότητας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) το περασμένο καλοκαίρι, αναφέρει η Επιτροπή και προσθέτει ότι η θέση αυτή θα καταργηθεί.
Η επόμενη έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας θα δημοσιευθεί το φθινόπωρο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Επιχείρηση «Ασπίδες»: Προειδοποίηση για ενδεχόμενο επιθέσεων σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα
- Μαρινέλλα: «Είμαι επαναστάτρια με τον τρόπο μου» δήλωνε, σε μια κατάθεση ψυχής
- Αγρίνιο: Έξι προσαγωγές για το αιματηρό επεισόδιο – Στο νοσοκομείο ο 16χρονος που τον μαχαίρωσαν
- Οι θρύλοι του μπάσκετ αποχαιρέτησαν την Μεγάλη Κυρία: Γκάλης – Γιαννάκης είπαν «αντίο» στη Μαρινέλλα (pics)
- To «αντίο» στη Μαρινέλλα από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρη
- Μαρινέλλα – «Καμία φορά λέω να αλλάξω ουρανό»







