
Σάλος στα Σκόπια : Ξένη γλώσσα η «μακεδονική» για τον νέο υπουργό Πολιτισμού
Εντονες αντιδράσεις προκαλεί στη Βόρεια Μακεδονία η επιλογή του πρωθυπουργού της χώρας Ζόραν Ζάεφ για τη θέση του νέου υπουργού Πολιτισμού.
Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ υπέβαλε την Κυριακή πρόταση στο Κοινοβούλιο με τους νέους υπουργούς, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο Χούσνι Ισμαΐλι, που θα αναλάβει το υπουργείο Πολιτισμού, γράφει σλαβικό δημοσίευμα της Βόρειας Μακεδονίας.
«Χωρίς πολιτιστική παρουσία»
Ωστόσο, για τον Χούσνι Ισμαΐλι υπήρξαν ιδιαίτερες αντιδράσεις από τους πολίτες στα κοινωνικά δίκτυα, οι οποίοι επισημαίνουν ότι ανέλαβε το υπουργείο Πολιτισμού ένας γιατρός χωρίς πολιτιστική παρουσία.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι στο βιογραφικό του (κάτω), ο προταθείς ως υπουργός Πολιτισμού αναφέρει τη «μακεδονική» γλώσσα ως… ξένη.
Πηγή: lider.com.mk και echedoros-a.gr
- Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς – Αυξημένη κίνηση στις εθνικές οδούς
- Ελένη Φουρέιρα: Kυκλοφορεί το πρώτο της βινύλιο
- Μητσοτάκης εκτός τόπου και χρόνου – Μήνυμα για την Πρωτομαγιά με… Akyla και αποθέωση κυβερνητικών μέτρων
- Η παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός από τη δεύτερη νίκη επί της Μονακό (vid)
- Ανδρουλάκης από Καισαριανή: «Εργατική Πρωτομαγιά σημαίνει αγώνας, αλληλεγγύη και ευθύνη, για μια κοινωνία πιο δίκαιη»
- Δυσαρεστημένοι με Λευκό Οίκο οι σύμμαχοι: Ξεμένουν από όπλα λόγω του πολέμου στο Ιράν


