Σάλος στα Σκόπια : Ξένη γλώσσα η «μακεδονική» για τον νέο υπουργό Πολιτισμού
Εντονες αντιδράσεις προκαλεί στη Βόρεια Μακεδονία η επιλογή του πρωθυπουργού της χώρας Ζόραν Ζάεφ για τη θέση του νέου υπουργού Πολιτισμού.
Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ υπέβαλε την Κυριακή πρόταση στο Κοινοβούλιο με τους νέους υπουργούς, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο Χούσνι Ισμαΐλι, που θα αναλάβει το υπουργείο Πολιτισμού, γράφει σλαβικό δημοσίευμα της Βόρειας Μακεδονίας.
«Χωρίς πολιτιστική παρουσία»
Ωστόσο, για τον Χούσνι Ισμαΐλι υπήρξαν ιδιαίτερες αντιδράσεις από τους πολίτες στα κοινωνικά δίκτυα, οι οποίοι επισημαίνουν ότι ανέλαβε το υπουργείο Πολιτισμού ένας γιατρός χωρίς πολιτιστική παρουσία.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι στο βιογραφικό του (κάτω), ο προταθείς ως υπουργός Πολιτισμού αναφέρει τη «μακεδονική» γλώσσα ως… ξένη.
Πηγή: lider.com.mk και echedoros-a.gr
- Ρούλα Πισπιρίγκου: Στο Εφετείο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας
- IRIS Expands Limits for Instant Mobile Payments in Greece
- Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκινούν εκ νέου οι συνεδριάσεις – Εξετάζεται η περίοδος 2015 – 2019
- Εκνευρισμένος ο Εμπαπέ: Είπε στους συμπαίκτες να φύγουν από την απονομή και να μην κάνουν pasillo στην Μπαρτσελόνα (vid)
- Ο σχεδιαστής μόδας των 90s, Ισαάκ Μιζράχι, λέει ότι η Γκουίνεθ Πάλτροου έχει τα «ωραιότερα οπίσθια στον χώρο του θεάματος»
- Πάτρα: Αγωνία για την εξαφάνιση 16χρονης




