Κατατίθεται την Τρίτη η πρώτη αγωγή κατά του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, Νίκου Μεταξά και κατά της Δημοκρατίας, από την οικογένεια της Livia Fiorentina Bunea και της 8χρονης κόρης της, Elena Natalya Bunea από τη Ρουμανία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΡΙΚ, ο σύζυγος της Λίβια και πατέρας της 8χρονης, έχει αναθέσει την υπόθεση στον δικηγόρο Γιάννη Ιωάννου, ο οποίος αναμένεται την Τρίτη να καταθέσει αίτημα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Το αίτημα σχετίζεται με αποζημίωση.

«Εχουμε και σάπια μήλα»

Οι αγωγές, όπως ανέφερε, στρέφονται κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, δηλαδή της Αστυνομίας Κύπρου, για το ενδεχόμενο εκτέλεσης πλημμελών καθηκόντων, αλλά και κατά του 35χρονου ίλαρχου.

«Προφανώς δεν έχουμε λόγο να βιαστούμε, έχουμε όμως λόγο να προτρέξουμε της διανοίας κάποιων άλλων. Για εμάς έχει σημασία να αποδοθούν οι ευθύνες, μέσα από αυτές τις αστικές διαδικασίες», εξήγησε.

Οπως τόνισε, ο πελάτης του εξέφρασε και ανησυχία για καταστροφή τεκμηρίων. «Εχουμε σαφέστατα εξαιρετικούς αστυνομικούς, αλλά δυστυχώς έχουμε και σάπια μήλα. Γι αυτά ανησυχεί ο πελάτης μου».

Πηγή: