Δηλητηριώδης λαγοκέφαλος δάγκωσε λουόμενο στην Κάρπαθο
Ένα δηλητηριώδες ψάρι, από τα είδη που έφθασαν τα τελευταία χρόνια στα νερά της Μεσογείου, αποφάσισε να βγει στα ρηχά, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των κολυμβητών σε παραλία της Καρπάθου.
Ο λαγοκέφαλος είναι ένα ψάρι που εισέβαλε στο Αιγαίο από τον Ινδικό Ωκεανό δια μέσου της Διώρυγας του Σουέζ. Πρόκειται για έναν ισχυρό θηρευτή που απειλεί το θαλάσσιο οικοσύστηµα, ενώ είναι επικίνδυνο και για τον άνθρωπο.
Μάλιστα, η κατανάλωσή του, χωρίς να απομακρυνθούν πριν το μαγείρεμα μέρη του που περιέχουν τη δηλητηριώδη τοξίνη τετραδοτοξίνη, μπορεί να επιφέρει αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση, έως και θάνατο.
- Ο πόλεμος μπορεί να καταστήσει το Ιράν το επόμενο αποτυχημένο κράτος – Το τίμημα για την Ευρώπη θα είναι βαρύ
- Μόρβα στους σκύλους: Μια σοβαρή, αλλά προλήψιμη ασθένεια
- Οι 36 πόντοι του Φουρνιέ, το ρεκόρ καριέρας με τους Νικς και οι τρεις 30άρες στο 2026 (vids)
- Τζένιφερ Λόπεζ: Είναι «εξαδάχτυλη»; Μια φωτογραφία προκάλεσε πανικό
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/3): Δράση με Champions League και τον επαναληπτικό τελικό του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ
- Έρχεται αφρικανική σκόνη από τη Λιβύη και την Αίγυπτο – Πού θα πέσουν λασποβροχές





