Ο υποψήφιος δήμαρχος της Χειμάρρας και πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Ομόνοιας, Διονύσης Φρέντυ Μπελέρης, δήλωσε την Πέμπτη ότι σέβεται τις αποφάσεις της ανώτατης εκλογικής αρχής της Αλβανίας, αλλά για το θέμα του θα καταφύγει στο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Στρασβούργου.

Επικύρωσε το Κολλέγιο των Εκλεκτόρων

Ο Μπελέρης σχολίασε ότι οι εκλογές της 30ης Ιουνίου για τον δήμο Χειμάρρας δεν θα μπορούσαν να διεξαχθούν μόνο με έναν υποψήφιο.

Το Κολλέγιο των Εκλεκτόρων, στην Αλβανία, ανέτρεψε τους ισχυρισμούς του Φρέντυ Μπελέρη, επικυρώνοντας στην ουσία την απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής για την απόρριψη της υποψηφιότητάς του στη Χειμάρρα.

Ο Μπελέρης δήλωσε στα ΜΜΕ ότι η απόφαση είναι πολιτική και δεν σχετίζεται με το συμβάν της Επισκοπής το 1994.

Οι δικηγόροι του Μπελέρη είπαν ότι ο νόμος απαγορεύει σε κάποιον να θέσει υποψηφιότητα όταν έχει καταδικασθεί και φυλακισθεί. Στον Μπελέρη δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο.

«Ακυρη η απόφαση»

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή έχει ερμηνεύσει λανθασμένα τις ημερομηνίες και τα γεγονότα, τονίζουν και προσθέτουν ότι η απόφασή της είναι άκυρη και ο Μπελέρης πρέπει να καταχωρηθεί ως υποψήφιος δήμαρχος για τη Χειμάρρα.

Αλλωστε, όπως αναφέρουν, ο ίδιος δεν φυλακίστηκε ποτέ και ουδέποτε απέφυγε τη δικαιοσύνη, η απόρριψή του έχει μόνο πολιτικά (μειονοτικά) κριτήρια.

Πηγή: sot.com.al και echedoros-a.gr