Συνταξιούχοι: Η απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλου, κλειδί για τα αναδρομικά
Στην αναμονή 19 μήνες μετά την εκδίκαση των προσφυγών, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας δεν έχει ακόμη εκδώσει τις αποφάσεις του
Στο αν θα κριθεί συνταγματικός ή όχι ο νόμος Κατρούγκαλου βρίσκεται το κλειδί για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, μετά την απόφαση – βόμβα του ΣτΕ, το οποίο έκρινε συνταγματική την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του επιδόματος αδείας στο Δημόσιο, προκαλώντας απογοήτευση σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους.
Πάντως είναι αξιοσημείωτο ότι 19 μήνες μετά την εκδίκαση των προσφυγών από το Συμβούλιο της Επικρατείας (4/10/2017) και έναν χρόνο μετά την παραίτηση του πρώην προέδρου Νικόλαου Σακελλαρίου (16/5/2018) που κατήγγειλε παρεμβάσεις στη λειτουργία του, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας δεν έχει ακόμη εκδώσει τις αποφάσεις του περί τη συνταγματικότητα του νόμου 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου).
Το ΣτΕ μπορεί να έκλεισε οριστικά τον δρόμο των διεκδικήσεων αναδρομικών από τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά το θέμα επιστροφής αναδρομικών παραμένει ανοιχτό για τους συνταξιούχους. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων, αλλά και η κατάργηση των δώρων που επιβλήθηκαν το 2012 με τους νόμους 4051 και 4093, δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο του 2015.
-Τι θα κρίνει το ύψος των αναδρομικών που θα καταβάλει το Δημόσιο;
-Τι ποσά διεκδικούν οι συνταξιούχοι;
-Για ποιο χρονικό διάστημα θα διεκδικήσουν αναδρομικά οι συνταξιούχοι;
Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ Σαββατοκύριακου που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή
Η απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλου, κλειδί για τα αναδρομικά
- Στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη οι τραυματίες οπαδοί του ΠΑΟΚ – Συγκίνηση στην υποδοχή
- Το συγκινητικό μήνυμα του ΠΑΟΚ: «Δύο παιδιά μας είναι πίσω» (pics)
- Βιολάντα: Αδήλωτο το υπόγειο που έγινε η έκρηξη και οι υπέργειες δεξαμενές
- Αλεξάντρ Πούσκιν: Ο άξων της ρωσσικής τέχνης
- Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών – Επτά συλλήψεις
- Με τον Στέφανο Τσιτσιπά η Ελλάδα κόντρα στο Μεξικό στο Davis Cup





