Κουβέλης: Ετοιμα τα λιμάνια να υποδεχθούν τουρίστες
Ο Φώτης Κουβέλης σημείωσε πως το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή άφιξη και αναχώρηση των τουριστών που επισκέπτονται και μετακινούνται στη χώρα μας μέσω της ακτοπλοΐας.
«Τα λιμάνια της χώρας, έτοιμα να υποδεχθούν τα εκατομμύρια των τουριστών». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτης Κουβέλης αναφερόμενος στην αναμενόμενη αύξηση των τουριστικών αφίξεων το καλοκαίρι.
Ειδικότερα ο κ. Κουβέλης σημείωσε πως το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα στον τομέα ευθύνης του, για την ασφαλή άφιξη και αναχώρηση των τουριστών που επισκέπτονται και μετακινούνται στη χώρα μας, μέσω της κρουαζιέρας και της ακτοπλοΐας.
Και πρόσθεσε: «Φέτος για πρώτη φορά τετραπλασιάσθηκαν οι πόροι που διατέθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση 94 νέων και 59 συνεχιζόμενων έργων αποκατάστασης ζημιών, βελτίωσης της λειτουργικότητας και αντιμετώπισης προβλημάτων ασφαλείας σε δεκάδες μικρά και μεγάλα λιμάνια της χώρας.»
Παράλληλα, συμπλήρωσε, οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, στελεχώνουν με επάρκεια, τα Λιμεναρχεία και τους λιμενικούς Σταθμούς, σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση.
Τόνισε ακόμη ότι ταυτόχρονα οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Λιμενικού για την ασφάλεια στη ναυσιπλοΐα και την προστασία του περιβάλλοντος, παραμένουν εντατικοί και αυστηροί.
- Ο Σκόουλς «κράζει» τον Αμορίμ: «Δεν καταλαβαίνει τις αξίες του συλλόγου»
- Ποια λάθη «φουσκώνουν» τον ΕΝΦΙΑ – Πού χρειάζεται προσοχή
- What the Eurogroup Is and Pierakakis’ Role as New President
- Φοινικούντα: Ποιος είναι ο 32χρονος επιχειρηματίας που συνελήφθη ως ηθικός αυτουργός στο διπλό έγκλημα
- Στέφανος Τσιτσιπάς: Τη Δευτέρα η δικογραφία σε βάρος του – Δεν καταθέτει το δίπλωμα
- «Καρφιά» από Ντε Λαουρέντις στον Σπαλέτι: «To πραγματικό Σκουντέτο ήταν το περσινό, όχι αυτό του 2024»

