Αθλιότητα στην Ουγγαρία: Ο πρόεδρος της βουλής συνέκρινε τους gay με τους παιδόφιλους
«Από ηθική άποψη δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ της συμπεριφοράς των παιδόφιλων και αυτού που ζητεί να υιοθετήσει, διότι το παιδί είναι αντικείμενο πόθου και στις δύο περιπτώσεις», δήλωσε ο Λάζλο Κοβέρ, μέλος του κυβερνώντος κόμματος Fidesz.
Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και τις ΛΟΑΤΚΙ έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του προέδρου του κοινοβουλίου της Ουγγαρίας, ο οποίος συνέκρινε τους ομοφυλόφιλους με τους παιδόφιλους. Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Λάζλο Κοβέρ, μέλος του κυβερνώντος κόμματος Fidesz του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, δήλωσε για τους ομοφυλόφιλους ότι «από ηθική άποψη δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ της συμπεριφοράς των παιδόφιλων και αυτού που ζητεί να υιοθετήσει, διότι το παιδί είναι αντικείμενο πόθου και στις δύο περιπτώσεις».
Ο Κόβερ έκανε τις ακραία ομοφοβικές αυτές δηλώσεις στο πλαίσιο προεκλογικής εκστρατείας.
«Θα έπρεπε να ντρέπεται και είναι πρόεδρος του κοινοβουλίου!», σχολίασε η Τίμεα Ζάμπο του κεντροδεξιού κόμματος Διάλογος.
Σύμφωνα με την ανεξάρτητη βουλευτή Μπερναντέτ Ζελ, μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της αντιπολίτευσης, το Fidesz «έχει στραφεί στην άκρα δεξιά» και πλέον δεν έχει καμία «αναστολή».
Άλλο κόμμα της κεντροαριστεράς, το DK, προειδοποίησε ότι οι βουλευτές του δεν θα σηκώνονται πλέον όταν εισέρχεται στο κοινοβούλιο ο Κοβέρ, τον οποίο χαρακτήρισε «πολιτικό εγκληματία».
«Το να συγκρίνει κανείς την επιθυμία κάποιου να γίνει θετός γονέας με την παιδοφιλία δεν πληγώνει μόνο τους ΛΟΑΤΚΙ γονείς, αλλά όλους τους θετούς γονείς», σχολίασε η κεντρική ουγγρική ΛΟΑΤΚΙ οργάνωση.
Η κυβέρνηση του Ορμπάν ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται «την παραδοσιακή οικογένεια» και αντιτίθεται στον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στο όνομα «των χριστιανικών αξιών».
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Μαχαιριά στην καρδιά προκάλεσε τον θάνατο του 20χρονου – Πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία
- Φάμελλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει ζημιά και στη ΔΕΘ και στην πόλη
- Πιερία: Εισαγγελική έρευνα για την επίθεση αγέλης σκύλων σε τουρίστρια – Παραμένει στη ΜΕΘ η 61χρονη
- Στο «κόλπο» για τον Ράιτ και ο Παναθηναϊκός – Η… επίσκεψη στο ΟΑΚΑ και το έντονο ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα
- Ο Banksy αποκαλύφθηκε: Το τέλος της ανωνυμίας στην Ουκρανία, τα δικαστικά έγγραφα, οι Massive Attack – Έρευνα Reuters
- Οι κατώτατοι μισθοί στην ΕΕ για το 2026 – Πού βρίσκεται η Ελλάδα;
- Γαμπρός στην Κρήτη ο ανιψιός της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν – Ζει σε χωριό του Ηρακλείου
- Ζαχαριάδης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η αυτόνομη κάθοδος, αλλά μια μεγάλη συμμαχία στον προοδευτικό χώρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442