Ερευνητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την έξοδο του Πάσχα
Ακόμη και λίγο αν βρέχει, αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος για θανατηφόρο τροχαίο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα.
Ακόμη και λίγο αν βρέχει, αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος για θανατηφόρο τροχαίο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα. Όσο πιο βρεγμένος και ολισθηρός είναι ο δρόμος, τόσο πιο φονικός μπορεί να γίνει, προειδοποιούν οι ερευνητές – μια υπόμνηση επίκαιρη ενόψει της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα.
Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον μετεωρολόγο Σκοτ Στίβενς του Ινστιτούτου Κλιματολογικών Μελετών του Πανεπιστημίου της Β.Καρολίνα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο Δελτίο της Αμερικανικής Μετεωρολογικής Εταιρείας, ανέλυσαν δεδομένα για 125.012 θανατηφόρα τροχαία στη διάρκεια πέντε ετών και τα συσχέτισαν με τις καιρικές συνθήκες.
Η μελέτη εκτιμά ότι με λίγη βροχή («μιλάμε για ψιχάλα, που το σκέφτεσαι αν θα ανοίξεις ομπρέλα», όπως είπε ο Στίβενς), ο κίνδυνος θανατηφόρου τροχαίου αυξάνεται κατά 27%. Με μέτριας έντασης βροχή ο κίνδυνος αυξάνεται κατά 75%, ενώ όταν βρέχει πολύ, ο κίνδυνος είναι σχεδόν δυόμισι φορές μεγαλύτερος.
«Οι οδηγοί κόβουν ταχύτητα όταν βρέχει πολύ, αλλά υποεκτιμούν τον κίνδυνο της λιγοστής βροχής», επισήμανε ο Αμερικανός μετεωρολόγος.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Συγκλονιστικά βίντεο από την έκρηξη βυτιοφόρου με υγροποιημένο αέριο στη Χιλή
- Εσωκομματικά «πυρά» από Βλάχο για πλειστηριασμούς σε παραμεθόριες περιοχές: «Αν δεν δέχεστε το πρόβλημα μας χωρίζει άβυσσος»
- Γιώργος Μαζωνάκης: Γιατί δεν εμφανίστηκε χθες στο νυχτερινό κέντρο – Οι ενοχλήσεις που ένιωσε
- Φως στο Τούνελ: Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις στην αποψινή εκπομπή στο ΜΕGA
- Απίστευτη οικολογική καταστροφή σε υγροβιότοπο της Χερσονήσου – Πεθαίνουν ψάρια και πουλιά
- Airbnb: Ισχυρή ζήτηση για το καλοκαίρι



