Πρόεδρος κρεοπωλών Βαρβακείου: Αύξηση της τιμής στα σουβλάκια λόγω… Κίνας
Στην εκτίμηση ότι η τιμή για το κρέας που χρησιμοποιείται για τα σουβλάκια θα αυξάνεται για ένα χρόνο προχώρησε ο πρόεδρος των κρεοπωλών της Βαρβακείου αγοράς Κλεάνθης Τσιρώνης στον ΘΕΜΑ 104,6.
Στην εκτίμηση ότι η τιμή για το κρέας που χρησιμοποιείται για τα σουβλάκια θα αυξάνεται για ένα χρόνο προχώρησε ο πρόεδρος των κρεοπωλών της Βαρβακείου αγοράς Κλεάνθης Τσιρώνης στον ΘΕΜΑ 104,6.
Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι η αύξηση στην τιμή του κρεάτος που οδηγεί και στην αύξηση της τιμής για το τυλιχτό σουβλάκι έως και τα 3 ευρώ, οφείλεται στην… Κίνα!
Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικούς μήνες όταν η κινεζική κυβέρνηση, κατόπιν εντολών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, υποχρεώθηκε να θανατώσει εκατομμύρια χοιρομάνες που είχαν προσβληθεί από λοίμωξη. Αυτό υποχρέωσε την κινεζική αγορά να προχωρήσει σε αθροές εισαγωγές από την Ευρώπη προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της, όπως επισημαίνει το Έθνος.
Έτσι σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Τσιρώνη «ένα χρόνο θα έχουμε αύξηση στο σουβλάκι γιατί τόσο θα τους πάρει τους Κινέζους μέχρι να ολοκληρώσουν τις διαδικαδίες λήψης μέτρων για τα χοιροστάσια».
Όπως εξήγησε ο πρόεδρος των κρεοπωλών της Βαρβακείου Αγοράς «το 70% του κρέατος που τρώμε στο σουβλάκι είναι εισαγόμενο. Όπως στο μοσχάει είναι στο 90%».
Όσον αφορά τις τιμές του αρνιού για το Πάσχα, ο κ. Τσιρώνης εκτίμησε ότι «θα είναι πιο κάτω από πέρσι» προσθέτοντας ότι για την ώρα υπάρχουν μόνο ντόπια αρνιά και η τιμή τους βρίσκεται στα επίπεδα «των επτά ευρώ το κιλό».
- Βίντεο από τη σύλληψη του δεύτερου δράστη που μαχαίρωσε τον 14χρονο στον Χολαργό
- Πόσο θα κοστίσει φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι (πινάκας)
- Παρά τις απειλές Μαδούρο, η Ματσάδο ταξίδεψε στο Όσλο για να παραλάβει το Νόμπελ Ειρήνης
- Η έκθεση All Eyes on Palestine στην Αθήνα – Η σύγχρονη τέχνη ως εργαλείο αντίστασης
- Αποκαθίσταται ιστορικό κτίριο της Κέρκυρας
- Τι πρέπει να πληρωθεί στην Εφορία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου