Θύματα θρησκόληπτων μουσουλμάνων έπεσαν δύο γυμνόστηθα αγάλματα που απεικονίζουν γοργόνες και βρίσκονται στο λούνα παρκ Ancol Dreamland στη Τζακάρτα της Ινδονησίας.

Παρά το γεγονός ότι τα γυμνά αγάλματα εκτίθενται εδώ και χρόνια, η διεύθυνση του λούνα παρκ αποφάσισε να αλλάξει πολιτική «σεβόμενη τις αξίες της ανατολής», προκειμένου να μην σκανδαλίζονται οι φανατικοί μουσουλμάνοι και να μην αποφεύγουν τις επισκέψεις.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, αρχικά τα δύο αγάλματα παρέμειναν στο σημείο όπου βρίσκονταν και το προσωπικό του πάρκου απλώς τοποθέτησε γύρω από το μπούστο τους ένα χρυσό εφαρμοστό ύφασμα.

Στη συνέχεια όμως, επειδή πολλοί επισκέπτες του πάρκου έμπαιναν στον πειρασμό να τραβήξουν το ένδυμα για να αποκαλύψουν τα κάλλη τους, οι δύο γοργόνες μεταφέρθηκαν σε πιο απομονωμένο σημείο του πάρκου.

«Το Ancol προσπαθεί απλά να εξελιχθεί σε πόλο έλξης για οικογένειες που παραθερίζουν στην περιοχή. Βρισκόμαστε σε μια χώρα της ανατολής, με τον αντίστοιχο πολιτισμό, επομένως κάτι που ήταν ανάρμοστο σύμφωνα με την κουλτούρα μας έπρεπε να βελτιωθεί. Είναι απλώς θέμα αντίληψης, αφού κάναμε αυτό που ήταν καλύτερο για εμάς», είπε η εκπρόσωπος του Ancol Dreamland, απαντώντας στις κριτικές για υπερβολική σεμνοτυφία και πουριτανισμό εκ μέρους της διεύθυνσης.

Η Ινδονησία είναι η χώρα με την μεγαλύτερη πλειοψηφία μουσουλμανικού πληθυσμού παγκοσμίως.