
Στον «αέρα» η δόση – «Αγκάθι» η συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια
Η πρόοδος Ελλάδας στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας θα κρίνει τη λήψη απόφασης για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ
Η εκκρεμότητα με τη νέα ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια φαίνεται ότι θα μπλοκάρει εκ νέου την εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ.
Στο Eurogroup τη Δευτέρα, 11 Μαρτίου, η δεύτερη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας καθώς και οι εκκρεμότητες στα προαπαιτούμενα θα είναι τα ζητήματα που θα απασχολήσουν τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη συνεδρίαση θα προσπαθήσει να πείσει τους ομολόγους του για τη δόση του ενός δισεκατομμυρίου που προέρχεται από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων. Ωστόσο η Ελλάδα πολύ δύσκολα θα δει το χρώμα του χρήματος.
Η εκκρεμότητα που έχει μπλοκάρει την εκταμίευση του ενός δισ. ευρώ, είναι οι ενστάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τον νέο νόμο που ρυθμίζει την «προστασία της πρώτης κατοικίας».
Οι πιστωτές εκφράζουν την ανησυχία τους για την πορεία ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας την επιδείνωση της ελληνικής θέσης στους αντίστοιχους διεθνείς δείκτες. Στέκονται κατ’ επέκταση στο μεγάλο επενδυτικό κενό με το οποίο συνεχίζει να είναι αντιμέτωπη η ελληνική οικονομία.
- Βασίλης Ρίζος: Το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον γιο της Θεανώς Φωτίου που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή
- Τρομερός Σιμεόνε: Υποκλίθηκε στον Γκριεζμάν και τον… προειδοποίησε ότι θα γίνει αλλαγή αν δεν τρέχει! (vid)
- Θεσσαλονίκη: 17χρονος Αιγύπτιος κατηγορείται για βιασμό 14χρονης που τον φιλοξενούσε στο σπίτι της
- Με το βλέμμα στον δοκιμαζόμενο Λίβανο – Η Συρία μεταξύ ανάσχεσης και διάχυσης της κρίσης
- Στείρωση σκύλου και γάτας: Μια εξατομικευμένη ιατρική απόφαση – Τα υπέρ και τα κατά
- ΤτΕ: Ποιοι παράγοντες «ταΐζουν» τον πληθωρισμό – Τι να περιμένουμε από εδώ κι εμπρός







