Θετική η ΝΔ στην ίδρυση χώρων εποπτευόμενης χρήσης για τοξικομανείς
«Η λειτουργία των συγκεκριμένων χώρων έχει αποδειχθεί διεθνώς ότι συμβάλλει στη μείωση της εξάρτησης από τα ναρκωτικά και γι' αυτό η εν λόγω πολιτική εφαρμόζεται ήδη σε πολλές χώρες της ΕΕ» αναφέρει η ΝΔ
Η Νέα Δημοκρατία θα υπερψηφίσει σήμερα την ίδρυση χώρων εποπτευόμενης χρήσης για τους τοξικομανείς, πρώην χρήστες και φορείς, όπως έχει δεσμευθεί ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης σε συναντήσεις του με εξαρτημένα άτομα, αν και όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, έχει σοβαρές επιφυλάξεις για τον τρόπο που τελικώς η κυβέρνηση διατύπωσε το εν λόγω άρθρο.
«Η λειτουργία των συγκεκριμένων χώρων έχει αποδειχθεί διεθνώς ότι συμβάλλει στη μείωση της εξάρτησης από τα ναρκωτικά και γι’ αυτό η εν λόγω πολιτική εφαρμόζεται ήδη σε πολλές χώρες της ΕΕ. Επιπλέον, συμβάλλει στην προστασία της δημόσιας υγείας, στον δραστικό περιορισμό της ανεξέλεγκτης χρήσης σε δημόσιους χώρους, ενώ ενθαρρύνει και την ένταξη των εξαρτημένων ατόμων σε προγράμματα απεξάρτησης.
Ωστόσο, ο τρόπος που νομοθετεί η κυβέρνηση τη συγκεκριμένη λύση είναι προβληματικός, καθώς οι χώροι εποπτευόμενης χρήσης πρέπει να αφορούν μόνον τα άτομα που έχουν διαγνωσθεί ιατρικά ως τοξικοεξαρτημένα, ενώ είναι αναγκαίο να υπάρξουν και επιπλέον εγγυήσεις ορθής εφαρμογής της.
Στις ρυθμίσεις αυτές θα προχωρήσει η ΝΔ αμέσως μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας» καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΕΕ: Τουλάχιστον 40.538 έπαθαν καρκίνο λόγω της δουλειάς τους μέσα σε 10 χρόνια
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Το πιο τρομακτικό σενάριο για τη Δύση απέχει 130 χλμ. από την πραγματικότητα
- Μαρτυρία μιας κλεμμένης εφηβείας: H θεατρική διασκευή της «Συναίνεσης» της V. Springora στο Υπόγειο του Τέχνης
- Μήπως ο εγκέφαλος σου είναι ακόμα έφηβος; Αυτές είναι οι 5 ηλικίες του πιο σημαντικού ανθρώπινου οργάνου
- Γιορτές στην Ευρώπη: Αναζητώντας την τέλεια χριστουγεννιάτικη αγορά
- Φοινικούντα: Στον εισαγγελέα ανιψιός και επιχειρηματίας για τη διπλή δολοφονία – Πώς φτάσαμε στις δύο συλλήψεις
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Τουλάχιστον 9 στρατιώτες της Ταϊλάνδης νεκροί μετά την επανέναρξη των εχθροπραξιών με την Καμπότζη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 11.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/colton-sturgeon-6FQuEH9mcNk-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442