Έκτακτο δελτίο καιρού: Αυτές τις περιοχές θα χτυπήσει με χιόνια η «Ωκεανίς»
Κακοκαιρία προβλέπεται από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυνκές χιονοπτώσεις και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας
Κακοκαιρία προβλέπεται από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυνκές χιονοπτώσεις, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τους πολύ θυελλώδεις βορειανατολικούς ανέμους, σύμφωνα με έκτακτο δελτίου καιρό που της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ). Η ΕΜΥ προειδοποιεί ότι δεν αποκλείονται χιόνια και στην Αθήνα.
Όπως σημειώνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια που κατά τόπους υα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
Αναλυτικότερα:
1. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές,
α. το Σάββατο θα σημειωθούν από τα ξημερώματα στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου αιγαίου και βαθμιαία στη Θεσσαλία, την ανατολική στέρεα, την Εύβοια και τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο. Από τη Θεσσαλία και βορειότερα οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σταδιακά και σε πεδινές περιοχές, ενώ ενδεικτικό υψόμετρο για την ανατολική Στέρεα είναι τα 200-300 μέτρα και για την Πελοπόννησο τα 300-500 μέτρα. Πάντως τις βραδινές ώρες οι χιονοπτώσεις στα βόρεια θα εξασθενήσουν.
β. την Κυριακή οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην ανατολική Στέρεα, την Εύβοια και στη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες και τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και τις Σποράδες.
γ. ειδικά για την Αττική, χιονοπτώσεις προβλέπονται το Σάββατο από το απόγευμα, αρχικά στα ορεινά βαθμιαία στα ημιορεινά και σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλό υψόμετρο και θα είναι κατά τόπους πυκνές. τις βραδινές ώρες δεν αποκλείεται να χιονίσει πρόσκαιρα και στο κέντρο της Αθήνας.
2. πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 8-9 μποφόρ, θα πνέουν το Σάββατο και στο βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ. μικρή εξασθένηση προβλέπεται σταδιακά την Κυριακή.
3.βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως την Κυριακή στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τη Δευτέρα κατά τόπους στην Κρήτη.
4. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 10 βαθμών θα γίνει αισθητή από το Σάββατο και από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές και τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά, ο οποίος την Κυριακή και τη δευτέρα στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.
- Υπόθεση Κώστα Γρεβενίτη: «Είχε εντάσεις με ανθρώπους του περιβάλλοντός του» – Τι αποκαλύπτει μάρτυρας
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Το καυτό εξάγωνο
- Πτώση στρατιωτικού αεροπλάνου στη Βολιβία – Χτύπησε 12 αυτοκίνητα – «Έβρεξε» λεφτά [βίντεο]
- Ο Τραμπ έδωσε εντολή στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να σταματήσουν τη συνεργασία με την Anthropic
- Συγκλονίζει η μητέρα του Γεράσιμου: «Ο κόσμος όλος, δύο πράσινα μάτια, γεμάτα δύναμη»
- Οι ΗΠΑ ζητούν από το Ιράν να «απελευθερώσει τους Αμερικανούς ομήρους»


