Γιούνκερ ενόψει Brexit: Εάν το Λονδίνο ζητήσει παράταση το αίτημα θα γίνει δεκτό
Το καταγραφόμενο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit ανάμεσα στη βρετανική κυβέρνηση και τις Βρυξέλλες επιτείνει τη σεναριολογία περί αναβολής της ημερομηνίας που το διαζύγιο θα γίνει πραγματικότητα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επανέλαβε με περισσότερη σαφήνεια παρά ποτέ σήμερα ότι είναι διατεθειμένη να επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο να καθυστερήσει την αποχώρησή του, εάν το ζητήσει το Λονδίνο.
Το καταγραφόμενο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit ανάμεσα στη βρετανική κυβέρνηση και τις Βρυξέλλες επιτείνει τη σεναριολογία περί αναβολής της ημερομηνίας που το διαζύγιο θα γίνει πραγματικότητα. Κανονικά, αυτό θα συμβεί την 29η Μαρτίου.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ξεκαθάρισε πάντως ότι εάν το Λονδίνο ζητήσει παράταση της διαδικασίας, το αίτημα θα γίνει δεκτό.
«Η απόφαση να ζητηθεί περισσότερος χρόνος επαφίεται στο ΗΒ. Εάν υποβαλλόταν τέτοιο αίτημα, ουδείς στην Ευρώπη θα εναντιωνόταν σε αυτό», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
«Αν ρωτάτε για πόσο μπορεί να αναβληθεί η αποχώρηση, δεν έχω κάποιο χρονοδιάγραμμα κατά νου», συμπλήρωσε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη του η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Stuttgarter Zeitung και προδημοσιεύθηκε στη διαδικτυακή της έκδοση χθες Δευτέρα.
Ως προς το Μπρέξιτ, «βρισκόμαστε στα χέρια του Θεού», σχολίασε ο ίδιος.
- Η Νάταλι Πόρτμαν γράφει ένα συγκινητικό γράμμα στα παιδιά της
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (17/3): Δράση με Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε και Champions League
- Μπόνους δόμησης: Σε κάθετη πτώση η οικοδομή το 2025 μετά την απόφαση του ΣτΕ
- Κατερίνα Στανίση: «Θα τα γράψω όλα στο βιβλίο μου και κάποιοι πρώην σύντροφοι μου θα ντροπιαστούν»
- Κουτσούμπας: Είμαι 100% σίγουρος ότι ο Μητσοτάκης ζήτησε και έδωσε συγκατάθεση για τις υποκλοπές, είναι στις βασικές αρχές του τέτοιες πρακτικές


