Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την επίθεση του Ρουβίκωνα στην ιταλική πρεσβεία
«Ανάλογες απαράδεκτες ενέργειες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις άριστες σχέσεις συνεργασίας ούτε τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας»
Αντέδρασε το υπουργείο Εξωτερικών στην επίθεση που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο κτήριο της Πρεσβείας της Ιταλίας, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ είχε επικοινωνία με τον Ιταλό πρέσβη, Εφίζιο Λουίτζι Μάρρας, στον οποίο αφενός εξέφρασε την συμπαράσταση της χώρας μας και αφετέρου τον ενημέρωσε για τις προσαγωγές που πραγματοποιήθηκαν από τις αστυνομικές Αρχές.
Τον διαβεβαίωσε επίσης ότι οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης του περιστατικού, προκειμένου οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε απερίφραστα την καταδίκη του για την επίθεση τονίζοντας ότι «ανάλογες απαράδεκτες ενέργειες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις άριστες σχέσεις συνεργασίας ούτε τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας».
- Καθυστερήσεις στην αποκομιδή απορριμμάτων των Δήμων της Αττικής σύμφωνα με τον Δήμο Αμαρουσίου
- Με στόχο την επιστροφή στις νίκες ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Αρμάνι
- «Δεν κάνουμε πίσω» διαμηνύουν οι αγρότες στην κυβέρνηση – Αμετακίνητοι στα μπλόκα συντονίζουν τις δράσεις τους
- Καταστήματα: Ξεκινά σήμερα το εορταστικό ωράριο – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά
- Θέλουμε να έχουμε αγροτική παραγωγή;
- Θέλουν να κόψουν τα βίντεο του Λανουά



