
Άγκυρα: Χώρες της Δύσης επιχειρούν συγκάλυψη της δολοφονίας Κασόγκι
Όπως είπε, η Τουρκία ενήργησε σοφά στην υπόθεση, σημειώνοντας ότι γνωρίζει καλά τις δυσκολίες για τη διαλεύκανση του φόνου
Κάποιες χώρες της Δύσης επιχειρούν να συγκαλύψουν τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, υποστήριξε τη Δευτέρα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Ο Κασόγκι, συνεργάτης της Washington Post κι επικριτής του καθεστώτος του Ριάντ, δολοφονήθηκε στις 2 Οκτωβρίου από σαουδάραβες πράκτορες, με την υπόθεση να προκαλεί διεθνή κατακραυγή και διπλωματικές διενέξεις.
«Παρατηρούμε πως εκείνοι που μιλούν για ελευθερία της έκφρασης παγκοσμίως, συγκαλύπτουν αυτό το ζήτημα, όταν βλέπουν χρήματα» σημείωσε ο Τσαβούσογλου σε συνάντηση νεολαίας στην Κωνσταντινούπολη.
Όπως είπε, η Τουρκία ενήργησε σοφά στην υπόθεση, σημειώνοντας ότι γνωρίζει καλά τις δυσκολίες για τη διαλεύκανση του φόνου.
«Τώρα έχουμε κάνει προετοιμασίες για μια διεθνή έρευνα που θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες. Θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα» συμπλήρωσε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Η Άγκυρα έχει επιδιώξει την έκδοση Σαουδαράβων υπηκόων που εμπλέκονται στη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.
- Επεισοδιακή σύλληψη τριών κακοποιών που είχαν εισβάλει με όπλα σε σπίτι και λήστεψαν ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη
- Απάντησε στον Γιανάι ο Αταμάν: «Δεν με φτάνεις ούτε με 100 εκατ. μπάτζετ» – «Θα φύγω όταν το πει ο Γιαννακόπουλος»
- Ο Τραμπ σχεδιάζει απαγγελία κατηγοριών κατά του Ραούλ Κάστρο – Πιέζει την Κούβα στο μοντέλο Βενεζουέλας
- Πληθωρισμός: Ανεξάντλητα τα «καύσιμα» που πυροδοτούν αυξήσεις τιμών – Έρχονται νέες ανατιμήσεις στα είδη διατροφής
- LIVE: Άστον Βίλα – Λίβερπουλ
- Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Παρατείνεται για άλλες 45 μέρες η εκεχειρία Ισραήλ – Λιβάνου



