Τραγωδία : 17 νεκροί από πυρκαγιά σε κέντρο αποτοξίνωσης στον Ισημερινό
Δεκαεπτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δώδεκα τραυματίστηκαν την Παρασκευή στη Γουαγιακίλ, στον Ισημερινό, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε κλινική ειδικευμένη στην αντιμετώπιση εξαρτήσεων, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Ο Ραούλ Λεδέσμα, κυβερνήτης της επαρχίας Γουάγιας, στο νοτιοδυτικό τμήμα του Ισημερινού, δήλωσε στον Τύπο ότι ο απολογισμός ανέρχεται σε 17 νεκρούς και 12 τραυματίες, που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Διευκρίνισε ότι στον χώρο της κλινικής βρίσκονταν 30 ως 40 άνθρωποι όταν ξέσπασε η φωτιά.
Το πυροσβεστικό σώμα ανέφερε ότι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους υπέστησαν «ασφυξία» και ότι οι τραυματίες παρουσιάζουν «εγκαύματα στο αναπνευστικό».
Επισήμως παραμένει άγνωστη η αιτία της πυρκαγιάς στην κλινική, η οποία εξειδικεύεται σε προγράμματα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, στην οικονομική πρωτεύουσα του Ισημερινού.
«Εβαλαν φωτιά στα στρώματα»
Κατά πληροφορίες του Τύπου, η κλινική αποτοξίνωσης φέρεται να λειτουργούσε χωρίς νόμιμη άδεια. Η κυβέρνηση πάντως δεν έχει επιβεβαιώσει ως τώρα πως επρόκειτο για παράνομη κλινική.
Οι αρχές υποθέτουν ότι την πυρκαγιά προκάλεσαν ασθενείς.
Πυροσβέστες «μάς είπαν ότι (ασθενείς) σώριασαν στρώματα το ένα πάνω στο άλλο κι έβαλαν φωτιά. Ισως να ήθελαν να τους αφήσουν ελεύθερους, καθώς ήταν εσώκλειστοι» στην κλινική, εξήγησε η Τάνια Βαρέλα, ανώτατη αξιωματικός της αστυνομίας.
Ο διευθυντής της κλινικής έχει εξαφανιστεί. Οι αρχές διενεργούν έρευνα για να εντοπίσουν άλλα κέντρα αποτοξίνωσης που του ανήκουν.
- Σύνοδος στο Νταβός: Ο Τραμπ προσγειώθηκε στη Ζυρίχη – Διπλωματικός πυρετός ενόψει της ομιλίας του
- Τι αλλάζει στη χρηματοδότηση του γαλλικού κινηματογράφου και γιατί έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις
- Η ΚΕΔ ανακοίνωσε τους ορισμούς για την 18η αγωνιστική της Super League: Σιδηρόπουλος στο Καραϊσκάκη, Ευαγγέλου στην Τρίπολη
- Mercosur: «Στον πάγο» η συμφωνία – Παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
- Πάνω από τριάντα πόντοι το ύψος του χιονιού στο Μουζάκι-Συστάσεις της Δημοτικής Αρχής στους πολίτες
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 24χρονος που παρέσυρε και σκότωσε 27χρονη δύο μέρες πριν τον γάμο της




