Τι γίνεται με το κατοχικό δάνειο;
Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας που χρόνια τώρα, από την εποχή του αείμνηστου δικηγόρου Γιάννη Σταμούλη, δίνει τον δικό του αγώνα.
Με αφορμή την επίσκεψη Μέρκελ, πάντως, θα σας πάω και σε ένα θέμα που θα απασχολήσει προσεχώς, καθώς η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να επενδύσει σε αυτό, τονίζει ο Μικροπολιτικός των ΝΕΩΝ. Αναφέρομαι στις γερμανικές αποζημιώσεις – φλέγον ζήτημα με πολλές οπτικές. Μια σταθερή ματιά έχει, για παράδειγμα, το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας που χρόνια τώρα, από την εποχή του αείμνηστου δικηγόρου Γιάννη Σταμούλη, δίνει τον δικό του αγώνα.
Που πάντως δεν εφάπτεται ακριβώς με την ατζέντα της κυβέρνησης. Το λέω γιατί εντόπισα την αιχμή της χθεσινής ανακοίνωσης του Συμβουλίου, την οποία και σας παραθέτω: «Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να ανταποκριθεί στο ιστορικό της χρέος θέτοντας επισήμως, με σθένος και αποφασιστικότητα, ενώπιον της Γερμανικής Κυβέρνησης, το μείζον αυτό ζήτημα». Να πω πως οι πηγές μου λένε για το θέμα πως θα έλθει στην Επιτροπή της Βουλής τον Φεβρουάριο.
Και πως οι του Εθνικού Συμβουλίου βάζουν πιο επιθετικά των θέμα των ιδιωτικών αξιώσεων των πολιτών που βίωσαν τη ναζιστική φρίκη ενώ ο άνθρωπός της – όπως ο δραστήριος και πασοκογενής Αριστομένης Συγγελάκης – θεωρούν πως έχει ήδη υποεκτιμηθεί το Κατοχικό Δάνειο, που σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους φτάνει στα 10,3 δισ. ευρώ.
- Φαραντούρης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται ότι έχει ξεχάσει την Ειρήνη, δεν εργάζεται για αυτήν
- Zero Drop Μόρνος: Μία πρωτοβουλία που υπόσχεται πως καμία σταγόνα δεν πάει χαμένη
- Δείτε την Ντούα Λίπα και τον Κάλουμ Τέρνερ να αναπαράγουν την εμβληματική στιγμή των «Μπένιφερ» στο γιοτ
- Επεισόδιο στο Αμύνταιο με αγρότες και αστυνομία κατά τα εγκαίνια του ΚΥ από τον Γεωργιάδη
- Τα… κάλαντα του Λανουά στους διαιτητές
- Η Γκρέτα Τούνμπεργκ συνελήφθη στο Λονδίνο – Διαδήλωνε υπέρ της Palestine Action


