Κουνουπίδι και μπρόκολο με ντρέσινγκ βραστής πατάτας και αβγοτάραχο
Προετοιμασία 15΄
Αναμονή 20΄, Ψήσιμο 25΄, Κόστος 3 €
Υλικά (για 2 μερίδες)
50 γρ. ψιλές φούντες κουνουπίδι
50 γρ. ψιλές φούντες μπρόκολο
30 γρ. κολοκυθάκι
σε ροδέλες
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
λίγες σταγόνες ξίδι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα τρίμμα αβγοτάραχο
Για το ντρέσινγκ
1 μέτρια πατάτα
80 γρ. ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ξίδι
Σε μια λεκάνη ή βαθιά πιατέλα ή μπασίνα βάζουμε το κουνουπίδι, το μπρόκολο και το κολοκύθι και τα μαρινάρουμε με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, λίγες σταγόνες ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε το σκεύος για 20 λεπτά στο ψυγείο για να μαριναριστούν τα λαχανικά.
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ ως εξής: βράζουμε την πατάτα και όταν κρυώσει τη βάζουμε στο μούλτι, με το ελαιόλαδο και ξίδι. Τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σερβίρουμε στο πιάτο τα λαχανικά, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε με το τρίμμα αβγοτάραχου.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
- Σε ποια χώρα της ΕΕ εγκαταλείπουν περισσότεροι νέοι την εκπαίδευσή τους; Το παράδοξο της Ελλάδας
- Ο θάνατος στο γήπεδο: Το ποδόσφαιρο του Ισημερινού κάτω από την ομηρία της Μαφίας
- Μάικλ Τζάκσον, Μπιλ Κλίντον, Μικ Τζάγκερ: Αυτά είναι μεταξύ άλλων τα καινούργια πρόσωπα στα αρχεία Έπσταϊν
- «Σούπερ γρίπη»: Σε έξαρση η νέα υποπαραλλαγή στην Ευρώπη – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο
- Γιάννης Σμαραγδής: «Με πολέμησαν τα παράκεντρα, λες κι έκανα ταινία για τον Ατατούρκ»
- Τσάμπι Αλόνσο: Η σκιά της κρίσης, η πίεση του πάγκου και το βλέμμα του «Μπερναμπέου»


