Δολοφονία Κασόγκι: Κανένα επίσημο αίτημα για έρευνα από την Άγκυρα
Σε συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, ο Μ. Τσαβούσογλου δεν ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας των Ηνωμένων Εθνών
Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, είχε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για την υπόθεση της δολοφονίας του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι. Σε αυτή ωστόσο, ο τούρκος αξιωματούχος δεν ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας των Ηνωμένων Εθνών.
«Συζήτησαν για την Υεμένη, τη Συρία, την Κύπρο, καθώς και για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι» τόνισε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Στεφάν Ντούρατζιτς.
Για την πιθανότητα διεξαγωγής έρευνας του ΟΗΕ για την υπόθεση, πρόσθεσε πως «δεν λάβαμε κανένα επίσημο αίτημα από την τουρκική πλευρά».
Μετά τη συνάντηση με τον Γκουτέρες, ο τούρκος ΥΠΕΞ σε ερώτηση αν ζήτησε τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας, είπε πως «συζητήσαμε όλες τις πτυχές του ζητήματος αυτού».
Παράλληλα, σήμερα ο αμερικανός γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Ρον Ουάιντεν, με δήλωση του στο Reuters ζήτησε από τους αξιωματούχους των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών να δώσουν στη δημοσιότητα σύνοψη των ευρημάτων από τη δολοφονία Κασόγκι.
- Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε συνομιλία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τα ιρανικά drones
- Κίνα: Στρατιωτικές πτήσεις μεγάλης κλίμακας γύρω από την Ταϊβάν
- Το Ισραήλ προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι τα αποθέματά του σε πυραύλους αναχαιτίσεων εξαντλούνται επικίνδυνα
- Τα ΗΑΕ αναφέρουν ότι η πυρκαγιά σε εγκατάσταση πετρελαίου στο Αμπού Ντάμπι τέθηκε υπό έλεγχο
- Ο στρατός του Ισραήλ λέει πως σκότωσε δεκάδες μαχητές της Χεζμπολά στον νότιο Λίβανο
- Η Γερμανία δεν συμμετέχει σε αυτόν τον πόλεμο και δεν επιθυμούμε να συμμετάσχουμε, δήλωσε ο Μερτς



