Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν, σε αυτό το στάδιο, φθάσει σε «οριστικό συμπέρασμα» για τις ευθύνες στην δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει τις πληροφορίες της εφημερίδας WP που ήθελαν την CIA να έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Κασόγκι εκτελέστηκε κατόπιν εντολής του διαδόχου στο θρόνο της Σαουδικής Αραβίας.

Η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να ερευνά τα γεγονότα, ενώ θα διατηρήσει την «σημαντική στρατηγική σχέση» ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Σαουδική Αραβία, διευκρίνισε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Οι πρόσφατες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η αμερικανική κυβέρνηση έφθασε σε οριστικό συμπέρασμα είναι ανακριβείς» δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, που επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές, η CIA έχει συμπεράνει ότι ο πρίγκιπας διάδοχος και ντε φάκτο ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν έδωσε την εντολή για την δολοφονία του δημοσιογράφου εντός των χώρων του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη από ομάδα που εστάλη ειδικά για τον λόγο αυτόν από το Ριάντ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο