Σύριγγες, μεγάλα ψαλίδια, απινιδωτές, συρραπτικά και φορητά ραδιοτηλέφωνα βρέθηκαν στις αποσκευές των βασανιστών του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Τουρκία.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται στο φως της δημοσιότητας από φωτογραφίες που δημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα Sabah, στις οποίες φαίνεται τι εμπεριείχαν οι τσάντες αυτών των ατόμων.

Οι φωτογραφίες που προέρχονται από τις συσκευές ακτίνων Χ στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης φαίνεται ότι λήφθηκαν όταν οι Σαουδάραβες δολοφόνοι πέρασαν από τους ελέγχους ασφαλείας του αεροδρομίου κατά την αναχώρησή τους για το Ριάντ.

Φαίνεται πως οι δολοφόνοι χρησιμοποίησαν τις σύριγγες για να ναρκώσουν τον Κασόγκι πριν τον διαμελίσουν. Τα τηλέφωνα και οι άλλες συσκευές ήταν απαραίτητες για τις συνεννοήσεις τους, ενώ τα συρραπτικά φαίνεται ότι χρειάστηκαν για να σφραγίσουν τις σακούλες όπου έβαλαν τα μέλη του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

οι φωτογραφίες έρχονται λίγο μετά την αποκάλυψη των αποκρουστικών ηχογραφήσεων όπου ακούγεται ο Κασόγκι πριν αφήσει την τελευταία του πνοή μέσα στο προξενείο.

«Πνίγομαι… βγάλτε μου τη σακούλα από το κεφάλι, είμαι κλειστοφοβικός» ακούγεται να λέει.

Τούρκος δημοσιογράφος της εφημερίδας Sabah αποκάλυψε ότι η δολοφονία, σύμφωνα με τα ηχητικά που έχουν καταγραφεί, κράτησε περίπου επτά λεπτά.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι το ηχογραφημένο υλικό που συνδέεται με την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, το οποίο η Άγκυρα μοιράστηκε με τους δυτικούς συμμάχους της, είναι «αποκρουστικό» και προκάλεσε σοκ σε έναν σαουδάραβα αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών που το άκουσε.

«Οι ηχογραφήσεις είναι πραγματικά αποκρουστικές… Πράγματι, όταν ο Σαουδάραβος αξιωματικός άκουσε τις ηχογραφήσεις ήταν τόσο συγκλονισμένος ώστε να πει: «Αυτός πρέπει να έχει πάρει ηρωίνη, μόνο κάποιος που παίρνει ηρωίνη θα μπορούσε να το κάνει αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Γράψτε το σχόλιό σας