Νέος μετασεισμός στη Ζάκυνθο
Δύο νέοι μετασεισμοί αναστάτωσαν την Τρίτη τους κατοίκους της Ζακύνθου
Μετασεισμός 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αναστάτωσε τους κάτοικους της Ζακύνθου στις 10:32 σήμερα το πρωί.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο νέος σεισμός στο Ιόνιο πέλαγος σημειώθηκε 55 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και είχε εστιακό βάθος 2,3 χιλιομέτρων.
Υπενθυμίζεται ότι σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στον υποθαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Ζακύνθου. Προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο που έδωσε τον σεισμό των 6,6 Ρίχτερ της προηγούμενης Παρασκευής και εντάσσεται στο πλαίσιο της μετασεισμικής ακολουθίας, αναφέρουν πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας.
Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας,δήλωσε ότι «είναι ένα πολύ καλό νέο» καθώς, όπως εξήγησε, εκτόνωσε πολύ μεγάλο ποσό ενέργειας.
«Με βάση αυτά τα δεδομένα ψαλιδίζονται οι πιθανότητες να έχουμε ένα μεγαλύτερο σεισμό» πρόσθεσε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Λέκκας.
«Υπολογίζαμε με βάση όλα τα διεθνή μοντέλα ότι ο πρώτος μεγάλος μετασεισμός θα ήταν της τάξης των 5,7-5,9 Ρίχτερ γιατί θα έπρεπε να είναι 10% μικρότερος από τον σεισμό των 6,6 Ρίχτερ. Η μετασεισμική ακολουθία δούλευε με μικρότερους μετασεισμούς» διευκρίνισε ο Ευθύμιος Λέκκας.
- Ειρηνικός: Νέο πλήγμα των ΗΠΑ κατά ταχύπλοου με 2 νεκρούς – Κάλεσαν και το λιμενικό να διασώσει επιζώντα
- Λίβανος: Αλλοι 4 νεκροί σε ισραηλινά πλήγματα στο νότιο τμήμα της χώρας
- Ο Ρούμπιο θα επισκεφθεί Σλοβακία και Ουγγαρία, όπου κυβερνούν σύμμαχοι του Τραμπ
- Πτώση ελικοπτέρου εναέριου-ασθενοφόρου στη Λιβύη με δύο Ρώσους πιλότους και τρεις ντόπιους [Λιβύη]
- Σουδάν: Οι φρικαλεότητες της Ελ Φάσερ επαναλαμβάνονται στην Κορντοφάν, καταγγέλλει ο ΟΗΕ
- Βενεζουέλα: Αναβλήθηκε η συζήτηση στο Κοινοβούλιο του νομοσχεδίου για τη γενική αμνηστία

