Μπλόκο στις νεοφασιστικές ομάδες θέλει να βάλει το Ευρωκοινοβούλιο
Μέτρα κατά των νεοφασιστικών και νεοναζιστικών ομάδων, που αυτήν την στιγμή επωφελούνται μιας ορισμένης διακριτικότητας και ατιμωρησίας σε αρκετές χώρες, θέλουν να λάβουν οι ευρωβουλευτές, αντιμέτωποι με την άνοδο της ξενοφοβίας στην Ευρώπη
Μέτρα κατά των νεοφασιστικών και νεοναζιστικών ομάδων, που αυτήν την στιγμή επωφελούνται μιας ορισμένης διακριτικότητας και ατιμωρησίας σε αρκετές χώρες, θέλουν να λάβουν οι ευρωβουλευτές, αντιμέτωποι με την άνοδο της ξενοφοβίας στην Ευρώπη.
Η ξενοφοβία τροφοδοτείται από νεοφασιστικές και νεοναζιστικές οργανώσεις στην Ευρώπη, οι οποίες θα πρέπει κατεπειγόντως να απαγορευτούν, σύμφωνα με αίτημα που παρουσίασε το ΕΚ την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Euroactiv.
Οι ευρωβουλευτές υιοθέτησαν ψήφισμα που καταδικάζει την αύξηση αριθμού περιστατικών που συνδέονται με μίσος και μισαλλοδοξία στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα καλεί στην ανάληψη δράσης κατά μικρών ακροδεξιών ομάδων που τροφοδοτούν την άνοδο της ξενοφοβίας.
Επίσης, το ψήφισμα καλεί τα κράτη – μέλη, μεταξύ άλλων, να καταδικάσουν απερίφραστα και να επιβάλουν κυρώσεις σε εγκλήματα και ρητορική μίσους, ζητούν απαγόρευση νεοφασιστικών και νεοναζιστικών ομάδων ή κάθε άλλης οργάνωσης ή ένωσης που εξάρει και υμνεί ναζισμό και φασισμό.
Η αντιπρόεδρος του ΕΚ, Σιλβί Γκιγιόμ, δήλωσε: «Πρέπει να καταγγείλουμε κατεπειγόντως αυτά τα κινήματα που δεν είναι αποδεκτά στις δημοκρατίες μας υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Από τη δολοφονία του Jo Cox από ακροδεξιό άτομο ως τον Ιταλό που πυροβόλησε έξι μετανάστες σε μια επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα, και ομοφοβικές επιθέσεις στη Γαλλία, αυτές οι απαράδεκτες πράξεις αυξάνονται».
Τον Απρίλιο του 2018, μια μικρή ομάδα ακροδεξιών ακτιβιστών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες δημιούργησαν συμβολικά σύνορα στο Col de l’Échelle στις Άλπεις, το οποίο λειτουργεί ως ένα πέρασμα για τους πρόσφυγες που επιθυμούσαν να φτάσουν στη Γαλλία από την Ιταλία.
Τον Οκτώβριο, η μικρή ακροδεξιά ομάδα ανέλαβε την έδρα της SOS Méditerranée στη Μασσαλία, τη ΜΚΟ που χρηματοδοτεί τη διάσωση των προσφύγων στη Μεσόγειο με το πλοίο Aquarius.
«Καταδικάζουμε έντονα τη γαλλική αδράνεια εναντίον μιας μικρής ομάδας όπως η Génération Identitaire, παρά τα επανειλημμένα αιτήματά της για διάλυση.
»Θέλουμε ο νέος υπουργός Εσωτερικών να ξεκινήσει διαφορετική πορεία από τον προκάτοχό του. Αυτές οι ομάδες αποτελούν κίνδυνο για τους πολίτες και τις δημοκρατίες μας!» ανέφερε ο Γκιγιόμ.
Στην τελευταία έκθεση που δημοσίευσε τον Μάρτιο, η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Γαλλίας (CNCDH) έκρινε ότι το επίπεδο ρατσισμού, αντισημιτισμού και ξενοφοβίας ήταν «εξαιρετικά ανησυχητικό».
- Όταν ο Κριστιάνο γράφει ιστορία: Ο ταχύτερος παίκτης που έφτασε στις 1.300 συμμετοχές
- Στην ομιλία του για την Πρωτοχρονιά, ο Σι Τζινπίνγκ δεσμεύεται να επανενώσει την Ταϊβάν με την Κίνα
- Ναύπακτος: Θρίλερ με τα δύο αδέρφια που βρέθηκαν νεκρά μετά από φωτιά – Οι πέντε διαθήκες και η άφαντη οικιακή βοηθός
- Ιράν: Διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν σε κυβερνητικό κτίριο – Τέταρτη ημέρα των κινητοποιήσεων
- «Ονειρικό σενάριο» για Ρόμα και Σαλάχ των 24 εκατ. τον χρόνο
- Κηδεία Μπριζίτ Μπαρντό – Ανεπιθύμητος ο Μακρόν, παρούσα η ακροδεξιά ηγέτιδα Λε Πεν



