Φωτιά Σιθωνία: Τα εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες
Η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη καθώς έπεσαν οι άνεμοι και δεν υπάρχει κάποιο νεότερο πύρινο μέτωπο, ωστόσο η επιχείρηση κατάσβεσης παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.
Mε το πρώτο φως της ημέρας ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες στη Σιθωνία Χαλκιδικής τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα και μαζί με τις υπόλοιπες δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να σβήσουν την πυρκαγιά που καίει ανεξέλεγκτα από τα ξημερώματα της Πέμπτης μεγάλη δασική έκταση. Ο οικισμός της Σάρτης παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη καθώς έπεσαν οι άνεμοι και δεν υπάρχει κάποιο νεότερο πύρινο μέτωπο, ωστόσο η επιχείρηση κατάσβεσης παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.
Η κινητοποίηση από την πρώτη στιγμή υπήρξε γιγαντιαία και στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης επιχείρησαν 160 πυροσβέστες με 70 υδροφόρα οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα, από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο. Ακόμη, στην περιοχή έφτασαν τρία ερπυστριοφόρα του στρατού και στρατιώτες για να συμβάλουν στην κατάσβεση, ενώ επιχείρησαν από αέρος τέσσερα αεροσκάφη CANADAIR, δυο ελικόπτερα μεσαίου τύπου και 1 συντονιστικό ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.
Στο έργο της κατάσβεσης και της υποστήριξης της τοπικής κοινότητας συνδράμουν με μέσα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Σιθωνίας, το ΓΕΕΘΑ, η ΕΛΑΣ, το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή και το ΕΚΑΒ.
Η Ελληνική Αστυνομία απέκλεισε την κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Βουρβουρού- Συκιάς, ενώ εξέδωσε ανακοίνωση, καλώντας τους πολίτες και τους οδηγούς, που κινούνται στη Σιθωνία Χαλκιδικής, να μην προσεγγίζουν και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης, ώστε να διευκολύνεται το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή.
- Τεττέη: «Με την Πλζεν θα δείξουμε κάτι διαφορετικό – Έχουμε βασιστεί στο πλάνο του προπονητή»
- Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Μανιτάκης – Διήμερο πένθος στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ
- Είμαστε απογοητευμένοι: Περισσότεροι από 80 δημιουργοί τα βάζουν με τη «σιωπή» της Berlinale για τη σφαγή στη Γάζα
- Στη Ζάκυνθο κλιμάκια ΕΑΓΜΕ και ΔΑΕΦΚ για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων-Τι ζήτησε ο Δήμαρχος
- Συνελήφθη ο αρχιφύλακας στις φυλακές του Δομοκού για συνέργεια στη δολοφονία του ισοβίτη
- Τέμπη: Οργή συγγενών των θυμάτων στην απόφαση της Εισαγγελίας για τις εκταφές – «Εμπαιγμός και πρόκληση»
