Ελεύθερος μετά από τρία χρόνια ομηρίας στη Συρία ιάπωνας δημοσιογράφος
Γιαπωνέζικα ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο Γιασούντα, ηλικίας 44 ετών, αιχμαλωτίστηκε από ένα παρακλάδι της Αλ Κάιντα αφού εισήλθε στη Συρία από την Τουρκία το 2015
Ένας άνδρας που πιστεύεται ότι είναι Ιάπωνας ανεξάρτητος δημοσιογράφος, ο οποίος κρατείτο όμηρος εδώ και τρία χρόνια στη Συρία, αφέθηκε ελεύθερος, όπως έγινε σήμερα γνωστό από την κυβέρνηση της Ιαπωνίας.
«Λάβαμε πληροφορίες από το Κατάρ ότι ο κύριος Τζουμπέι Γιασούντα απελευθερώθηκε» δήλωσε ο Γιοσιχίντε Σούγκα, ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.
«Ενημερωθήκαμε ότι βρίσκεται σε ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων στην Αντιόχεια (Αντάκια- στην Τουρκία)» πρόσθεσε ο Ιάπωνας αξιωματούχος.
Ο Σούγκα ανέφερε ότι η κυβέρνηση πραγματοποιεί ελέγχους προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι ο άνδρας που αφέθηκε ελεύθερος είναι πράγματι ο Γιασούντα, κάτι που θεωρείται πολύ πιθανό για αυτό ακριβώς οι αρχές ενημέρωσαν και τη σύζυγό του.
Γιαπωνέζικα ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο Γιασούντα, ηλικίας 44 ετών, αιχμαλωτίστηκε από ένα παρακλάδι της Αλ Κάιντα αφού εισήλθε στη Συρία από την Τουρκία το 2015.
Έκτοτε, εμφανιζόταν σε βίντεο που περιστασιακά δημοσιοποιούνταν στο διαδίκτυο, όπου ήταν ατημέλητος και με τα μαλλιά του να γκριζάρουν.
- Η Ρωσία στοχεύει να στρατολογήσει πάνω από 400.000 στρατιώτες το 2026
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]
- Μπαλωθιές στο Ηράκλειο: Αδέσποτη σφαίρα κατέληξε σε διπλανό σπίτι
- Πίζα – Γιουβέντους 0-2: Χτίζει σερί η Μεγάλη Κυρία
- Πλακιάς: Όσο πλησιάζει η δίκη για τα Τέμπη, τόσο πιο πολύ θα αναφέρεται το οικονομικό για ευνόητους λόγους – Διαψεύδει δημοσιεύματα
- Τένις: Οι αντίπαλοι της Εθνικής στο United Cup

