
FIFA: Αποβολή της Σιέρα Λεόνε λόγο κυβερνητικής παρέμβασης
Η παγκόσμια ομοσπονδία απέβαλε την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σιέρα Λεόνε, λόγω κυβερνητικής παρέμβασης στις ποδοσφαιρικές υποθέσεις
Η FIFA απέβαλε από τις τάξεις της την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σιέρα Λεόνε (SLFA), με την απόφασή της να έχει άμεση ισχύ, λόγω κυβερνητικής παρέμβασης στις ποδοσφαιρικές υποθέσεις, ανακοίνωσε το παγκόσμιο όργανο διοίκησης του αθλήματος.
Η απόφαση της FIFA ελήφθη μετά την απομάκρυνση του προέδρου της SLFA, Ισά Γιόχανσεν και του γενικού γραμματέα, Κρίστοφερ Καμαρά. Η FIFA είχε ζητήσει και τα δύο άτομα να έχουν άμεση δυνατότητα πρόσβασης στις εγκαταστάσεις της SLFA για να διασφαλίσουν ότι δεν θα τεθεί σε κίνδυνο η λειτουργία της ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένων των έργων που χρηματοδοτούνται από την παγκόσμια συνομοσπονδία.
«Η αναστολή της ιδιότητας μέλους θα ακυρωθεί όταν η SLFA και η αναγνωρισμένη ηγεσία της επιβεβαιώσουν στη FIFA ότι η διοίκηση, οι χώροι, οι λογαριασμοί και τα κανάλια επικοινωνίας της SLFA βρίσκονται ξανά υπό τον έλεγχό τους», υπογράμμισε η FIFA στην ανακοίνωσή της.
«Μετά την αποβολή, η SLFA έχει χάσει όλα τα δικαιώματα συμμετοχής της, όπως ορίζονται στο άρθρο 13 του καταστατικού της FIFA. Οι Εθνικές και συνδεδεμένες ομάδες της SLFA δεν δικαιούνται πλέον να συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες μέχρι την άρση της αναστολής».
- «Σαν ταβέρνα στο χωριό με μίλκσεϊκ» – Η κουλτούρα των ελληνικών milk bar της Αυστραλίας του ’30
- Χαλκιδική: Ουκρανός μαχαίρωσε οικογένεια επειδή τους πέρασε για… Ρώσους
- Θεσσαλονίκη: Ένας 67χρονος άνδρας μπήκε σε τράπεζα με σφυρί και απείλησε υπαλλήλους
- Η μυθολογία περί «συναλλαγής» με τους Ευρωπαίους για τη Συμφωνία των Πρεσπών έχει όντως ως αφετηρία το βιβλίο των Βαρβιτσιώτη – Δενδρινού
- Κομμάτι μιας χαμένης ηπείρου ανακαλύφθηκε θαμμένο κάτω από τις ΗΠΑ
- Σαμοθράκη: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης γυναίκας από το ρέμα του Φονιά

