Κεφτεδάκια με ούζο και κύμινο
Αν θέλετε να τα κάνετε πιο ελαφριά, μπορείτε να τα ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν χρώμα κι από τις δύο πλευρές.
Υλικά για 4 μερίδες
3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί
500 γρ. κιμά, ανάμεικτο, χοιρινό και μοσχαρίσιο
1 σφηνάκι ούζο
1 αυγό
1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή, τριμμένη αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλεύρι, ελαιόλαδο και καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Μόλις πάρει καφετί χρώμα, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το κρατάμε στην άκρη.
Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και το στύβουμε καλά.
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε όσο περισσότερο μπορούμε, ώσπου να γίνουν μια ομοιόμορφη ζύμη.
Αφήνουμε το μείγμα μισή ώρα στο ψυγείο να ενωθούν τα αρώματα.
Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα παντού.
Τους αφήνουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.
- Ο Λανουά κρίνεται και από τους ξένους διαιτητές
- Παυλόπουλος: Η Δικαστική Εξουσία απομακρύνεται επικίνδυνα από τις ρίζες της χρησιμοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη
- Γιατί τα ζευγάρια τσακώνονται περισσότερο τα Χριστούγεννα;
- Καρίμ Χαν: Καταγγέλλει ότι τον απείλησε υψηλόβαθμος Βρετανός αξιωματούχος για την έρευνα σχετικά με το Ισραήλ
- Μυστικές συναντήσεις μεταξύ του FBI και του κορυφαίου διαπραγματευτή της Ουκρανίας
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Όταν ένας Οργανισμός στοχοποιεί μια υπάλληλο (Τυχεροπούλου) και πετάει τη μπάλα στην εξέδρα

