Ρεβιθοκεφτέδες
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βραστά ρεβίθια. Ωστόσο, τα ωμά δίνουν καλύτερο αποτέλεσμα.
Υλικά για 4 μερίδες
400 γρ. ρεβίθια
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Μουσκέψτε τα ρεβίθια αποβραδίς.
Την επομένη στραγγίξτε τα και περάστε τα λίγα-λίγα στο multi μέχρι να γίνουν πολτός.
Σε ένα μπολ ζυμώστε καλά όλα τα υλικά και αφήστε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Πλάστε τους κεφτέδες, αλευρώστε τους, τινάξτε τους να φύγει το περιττό αλεύρι και τηγανίστε τους σε καυτό λάδι.
Μόλις ροδίσουν, βγάλτε τους και αφήστε τους σε χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
- ΗΠΑ: Η οικογενειακή χριστουγεννιάτικη φωτογραφία του Τζο Μπάιντεν τραβά την προσοχή… για λάθος λόγο
- «Η Γιουβέντους πάει να πάρει τον Φρατέζι από την Ίντερ»
- Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Από τα Χριστούγεννα με βροχές στην «ψυχρή» και χιονισμένη Πρωτοχρονιά
- Σουηδία: Μία νεκρή και δύο τραυματίες μετά από επίθεση σε σπίτι στην Μπόντεν – Σκότωσε τον δράστη η Αστυνομία
- Γαλλία: Το 2025, η επιθυμία των Γάλλων να εγκαταλείψουν τη χώρα έφτασε σε υψηλό όλων των εποχών
- Η ανασκόπηση του ΣΕΓΑΣ για το 2025: Πρόσωπο της χρονιάς ο Εμμανουήλ Καραλής – Τα μετάλλια και η προοπτική για το μέλλον
