Πίτα με ελιές
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις ελιές με φέτα, ώστε να φτιάξετε ένα νόστιμο τυρόψωμο.
Υλικά για 6 άτομα
2 φλ. ελιές θρούμπες
1/2 φλ. + 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. ρίγανη
2 φλ. νερό
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Αφαιρέστε τα κουκούτσια από τις ελιές και κόψτε τις στα δύο.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι μέχρι να ροδίσουν.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
Σε μια λεκάνη ανακατέψτε τα αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι, το 1/2 φλ. ελαιόλαδο και το νερό μέχρι να έχετε έναν παχύρρευστο χυλό. Προσθέστε τις ελιές, τα κρεμμύδια και τη ρίγανη.
Λαδώστε ένα ταψάκι και απλώστε ομοιόμορφα τον χυλό.
Ψήστε στον φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
- Βενεζουέλα: Αναστέλλουν τις πτήσεις εταιρείες του Παναμά και της Κολομβίας για λόγους ασφαλείας
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ακουγαν τους κοριούς
- Wall Street: Οι αγορές κρατούν την ανάσα τους λίγο πριν την απόφαση της Fed
- Economist: H λέξη της χρονιάς «πνίγεται» σε δημιουργήματα τεχνητής προχειρότητας…
- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουέστ Χαμ 1-1: Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν αλλά σκόνταψαν στο τέλος
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]
