
Βερολίνο: Η Άγκυρα ουδέποτε επεδίωξε να λάβει οικονομική βοήθεια
«Η Τουρκία δεν αναζήτησε οικονομική βοήθεια, ούτε κατά τις συνομιλίες μας σήμερα ούτε πρόκειται να το κάνει στις συνομιλίες που θα έχουν ο πρόεδρος και η καγκελάριος» τόνισε ο Σολτς
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς διευκρίνισε ότι η Άγκυρα δεν επιδίωξε να λάβει οικονομική βοήθεια από την Γερμανία κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στο Βερολίνο σήμερα και ούτε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν πρόκειτα να ζητήσει στήριξη όταν συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.
«Η Τουρκία δεν αναζήτησε οικονομική βοήθεια, ούτε κατά τις συνομιλίες μας σήμερα ούτε πρόκειται να το κάνει στις συνομιλίες που θα έχουν ο πρόεδρος και η καγκελάριος» τόνισε ο Σολτς μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του και γαμπρό του Ερντογάν Μπεράτ Αλμπαϊράκ.
Ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, Πέτερ Αλτμάιερ σημείωσε ότι η Τουρκία απήλαυσε ισχυρούς δείκτες ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι: «αυτό κάνει όλους μας αισιόδοξους ότι η Τουρκία θα είναι σε θέση να ξεπεράσει τα προβλήματα και τις προκλήσεις».
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας δήλωσε ότι απέρριψε το ενδεχόμενο οικονομικής βοήθειας στην Τουρκία.
«Έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον για μια σταθερή Τουρκία – και οικονομικά -, αλλά πιστεύω ότι η Τουρκία είναι η ίδια σε θέση να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις προκειμένου να αποκαταστήσει αυτή την σταθερότητα» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.
- Παναθηναϊκός: Στη διάθεση του Αταμάν ο Γκραντ για το ματς με τη Μπαρτσελόνα
- Η Αθήνα επιλογή της World Athletics ως έδρα του επερχόμενου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου
- Ρώτησα την AI για τα σκάνδαλα που ταλανίζουν την κυβέρνηση – Μας πήραν χαμπάρι και οι μηχανές
- «Η κοκαΐνη και το ποτό δεν με βοήθησαν»: Ο Τζο Έστερχαζ, τα άγρια χρόνια και το Βασικό Ένστικτο
- Υποκλοπές: Σε δύο «κομμάτια» σπάει η δικογραφία – Στον Άρειο Πάγο η έρευνα για κατασκοπεία
- Τα τρία προβλήματα που «καίνε» τα ταξιδιωτικά γραφεία











