Παγκόσμιοι Μαρόκος και Παπακωνσταντίνου στην κωπηλασία
Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε στη 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στη Βουλγαρία
Είχαν στείλει το μήνυμά τους με την πρωτιά στο ευρωπαϊκό κωπηλασίας κάτω των 23 ετών και κράτησαν ψηλά την ελληνική σημαία και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που διεξήχθη στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.
Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Μαρόκος τερμάτισαν στη 2η θέση του τελικού της δικώπου άνευ πηδαλιούχου ελαφρών βαρών περνώντας τη γραμμή του φίνις σε 6:41.480. Το πλήρωμα της πρώτης Ιταλίας χρειάστηκε 6:38.550, ενώ στην 3η θέση τερμάτισαν οι ΗΠΑ με 6:56.990.
Εκτός τελικού Νικολαΐδου – Ασημάκη
Από κει και πέρα εκτός τελικού έμειναν οι Κατερίνα Νικολαΐδου και Σοφία Ασουμανάκη, καθώς στην ημιτελική σειρά τους το πρωί της Παρασκευής (14/9) τερμάτισαν στην 6η και τελευταία θέση, με χρόνο 7:09.020. Την πρόκριση έπαιρναν οι 3 πρώτες από τις 2 ημιτελικές σειρές. Πλέον, οι 4ες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, θα διεκδικήσουν μία από τις θέσεις 7-12. Να σημειωθεί ότι η Νικολαΐδου ταλαιπωρήθηκε όλη τη σεζόν από τραυματισμούς, ενώ η Ασουμανάκη επέστρεψε τον Ιούνιο από τις ΗΠΑ, όπου σπουδάζει.
- Γυναίκες σε ανδροκρατούμενα μέχρι χθες «κάστρα»
- Επιδόματα: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αλλάζει τον σχεδιασμό
- «Toxic»: Οι Κώστας Φραγκολιάς και Νατάσα Παπαδάκη, για 2 ακόμη παραστάσεις στο Αργώ
- Ξεκίνησε ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2026 – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί – Εναλλακτικές διαδρομές
- Βοριαζίδης για την επιστροφή του: «Ανατριχιαστικό το χειροκρότημα – Δεν θεωρώ τον εαυτό μου παράδειγμα»
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας



