Μόνο σε τουρκικές λίρες οι πωλήσεις και μισθώσεις και ακινήτων με εντολή Ερντογάν
Στην Τουρκία, ιδιαίτερα στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, είναι συνηθισμένη πρακτική να συνάπτονται συμβόλαια πώλησης και μίσθωσης ακινήτων σε ξένο νόμισμα.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε ότι οι συμφωνίες πώλησης και μίσθωσης ακινήτων θα πρέπει να είναι σε λίρες, δίνοντας τέλος σε τέτοιου είδους συμφωνίες σε ξένο νόμισμα, σε ένα ακόμα βήμα με στόχο τη στήριξη του εθνικού νομίσματος.
Η απόφαση, που δημοσιεύθηκε σήμερα στην επίσημη Εφημερίδα της τουρκικής Κυβέρνησης, προβλέπει ότι τα συμβόλαια πώλησης και μίσθωσης σε ξένο νόμισμα πρέπει να μετατραπούν σε λίρες εντός 30 ημερών.
Στην Τουρκία, ιδιαίτερα στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, είναι συνηθισμένη πρακτική να συνάπτονται συμβόλαια πώλησης και μίσθωσης ακινήτων σε ξένο νόμισμα.
Η λίρα έχει χάσει περίπου το 40% της αξίας της έναντι του δολαρίου φέτος λόγω ανησυχιών για την επιρροή του Ερντογάν στη νομισματική πολιτική και τη διπλωματική διαμάχη μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ. Στις 09:09 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία της διαμορφώθηκε στις 6,370 λίρες ανά δολάριο, οριακά χαμηλότερα από το κλείσιμο της Τετάρτης.
- Καιρός: Πορτοκαλί προειδοποίηση για ισχυρές βροχές, καταιγίδες και αφρικανική σκόνη – Νέο έκτακτο δελτίο
- Μπουντούρης: «Ο ΠΑΟΚ είναι ένας, ούτε στον πιο άσχημο εφιάλτη μου αυτό που συμβαίνει…»
- Ένα ήπιο κύμα αντίστασης στον Τραμπ έκανε τη εμφάνισή του – Τι μπορεί να πετύχει
- Τζον Γουίκ: Ο Κιάνου Ριβς φέρνει το χάος στο PlayStation – «Χρυσό φαινόμενο»
- Ο Κωστούλας έγινε… Κατσούλας και τα social media «δικάζουν» τον Ντάρεν Φλέτσερ (pics)
- Ιράν: «Η μπάλα είναι στο γήπεδο τους» – Η Τεχεράνη δηλώνει έτοιμη για συμβιβασμούς στα πυρηνικά αν οι ΗΠΑ συζητήσουν άρση των κυρώσεων










