Κρέτσος: Προχωρούν οι εγκρίσεις ξένων κινηματογραφικών παραγωγών
Δηλώσεις του υφυπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής
Για βελτίωση του επενδυτικού κινήτρου που θεσπίστηκε πριν από ένα χρόνο και θα βοηθήσει στην προσέλκυση ξένων κινηματογραφικών παραγωγών μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος.
Όπως εξήγησε το επενδυτικό κίνητρο που θεσπίστηκε πριν από ένα χρόνο θα βελτιωθεί, καθώς η προβλεπόμενη επιδότηση παραγωγής οπτικοακουστικών μέσων θα αυξηθεί από 25% σε 35%, την ερχόμενη εβδομάδα. Χωρίς, όπως είπε, να υπάρχει το όριο των 5 εκατ. ευρώ, καθιστώντας έτσι την Ελλάδα ως το πλέον ανταγωνιστικό «φυσικό πλατό» παγκοσμίως.
Ο κ. Κρέτσος σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει δεχτεί πολλές αιτήσεις για κινηματογραφικές παραγωγές και προχωρούν οι εγκρίσεις τους.
- Βενεζουέλα: Η Ροδρίγκες θα αντιταχθεί «μέσω διπλωματικών οδών» στην «εγκληματική επιθετικότητα» των ΗΠΑ
- Βόρεια Κορέα: Καταρρίψαμε νοτιοκορεατικό drone που εισήλθε στον εναέριο χώρο μας
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Χωρίζουν τον κόσμο στα τρία
- OpenAI – SoftBank: Επένδυση 1 δισ. δολαρίων στην SB Energy για την τεχνητή νοημοσύνη
- Η Αργεντινή αποπλήρωσε τις ΗΠΑ για τη συμφωνία ανταλλαγής νομισμάτων
- Ουκρανία: Χωρίς θέρμανση το μισό Κίεβο – Η προτροπή του δημάρχου στους κατοίκους


