
Σκοπιανό: Το Σάββατο το μεγάλο συλλαλητήριο έξω από το Βελλίδειο
Την ώρα που ο πρωθυπουργός που βρίσκεται στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
Με ένα μεγάλο συλλαλητήριο στο οποίο θα συμμετάσχουν όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι παμμακεδονικές ενώσεις και το οποίο τελικά θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο, στις 7 το απόγευμα, θα διατρανώσουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών.
Όπως έγινε γνωστό, το συλλαλητήριο θα είναι κοινό και σε αυτό θα συμμετάσχουν όλοι οι φορείς που αντιδρούν στη συμφωνία των Πρεσπών. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου έξω από το Βελλίδειο, όπως είχαν αποφασίσει οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) και οι Επιτροπές Αγώνα για τη Μακεδονία.
Όπως αναφέρει το voria.gr , αρχικά είχε προγραμματιστεί η συναυλία με την ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» για το απόγευμα του Σαββάτου, η οποία ματαιώθηκε και ένα συλλαλητήριο το μεσημέρι της Κυριακής την ώρα της συνέντευξης του πρωθυπουργού. Ωστόσο, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος Στέργιος Καλόγηρος, μετά από κοινή απόφαση όλων των συντονιστικών ομάδων το συλλαλητήριο της Κυριακής δεν θα πραγματοποιηθεί και θα μεταφερθεί το Σάββατο, που είναι τα εγκαίνια της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Το Σάββατο «θα είμαστε δεκάδες χιλιάδες, όλοι εμείς ενωμένοι», είπε ο κ. Καλόγηρος και πρόσθεσε: «Προκαλώ τον κ. Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ να ανακοινώσει δημοψήφισμα για το Μακεδονικό για να μιλήσει ο ελληνικός λαός».
Ακόμη, ο ίδιος έκανε λόγο για «παρακρατικές οργανώσεις ππου απειλούν τους διοργανωτές των συλλαλητηρίων και δημιουργούν κλίμα εκφοβισμού», οι οποίοι όμως – όπως είπε – θα υποχωρήσουν μόλις δουν το πλήθος, το ερχόμενο Σάββατο.
Ανέφερε, δε ότι στη συγκεκριμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας δεν θα υπάρχουν ομιλητές, καθώς μίλησαν αρκετοί στα προηγούμενα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν σε όλη την Ελλάδα.
«Θα υπάρχουν μικροφωνικές, τραγούδια και συνθήματα για να εμψυχώνεται ο κόσμος», τόνισε.
- Λεωφορείο με Βρετανούς τουρίστες βγήκε εκτός δρόμου στην Ισπανία – Ένας νεκρός και 27 τραυματίες
- Εκτός δράσης και πάλι ο Λαουτάρο Μαρτίνες με θλάση στη γάμπα
- Κεσσές για υποκλοπές: Λαμπάδα πρέπει να ανάψει ο Λαβράνος στον κουμπάρο του Γρηγόρη Δημητριάδη
- Φίλοι εναντίον φίλων – Σπάνιος «εμφύλιος πόλεμος» δίχασε τη μεγαλύτερη ομάδα χιμπατζήδων
- Ένα γράμμα του DNA αρκεί για να μετατρέψει θηλυκά έμβρυα σε αρσενικά
- Ο Τραμπ ακύρωσε ό,τι ονειρεύεται κάθε λογικός πρόεδρος: Καλούς πράκτορες και ακριβείς πληροφορίες για το Ιράν

