Συγχαρητήρια μηνύματα στην Μαρία Μπελιμπασάκη για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στον τελικό των 400μ., στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Βερολίνο, στέλνουν η πολιτική και η πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

«Η Μαρία Μπελιμπασάκη πρόσθεσε μία ακόμη διάκριση στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Θερμά συγχαρητήρια για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου αλλά και για το νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 400 μέτρα» έγραψε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Τwitter.

«Ο θρίαμβος στο #Berlin2018 συνεχίζεται» σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Θερμά συγχαρητήρια! Ήσουν συγκλονιστική!».

«Συγχαρητήρια Μαρία Μπελιμπασάκη για το ασημένιο μετάλλιο. Πάλεψες με όλες σου τις δυνάμεις και μας έκανες υπερήφανους. Στη συνείδηση όλων των Ελλήνων έχεις κατακτήσει το χρυσό» ανέφερε από την πλευρά της η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγή, Φώφη Γεννηματά.

«Ο ελληνικός στίβος μεγαλουργεί. Απόψε ήταν η σειρά της Μαρίας Μπελιμπασάκη να μας ανεβάσει στους ουρανούς με τη συγκλονιστική κούρσα της. Μαρία σε ευχαριστούμε όπως και όλους τους αθλητές μας γι’ αυτόν τον μαγικό Αύγουστο» τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.