Το βίντεο από την επίθεση του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Υποδομών [εικόνες]
Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» πέταξαν μπογιές «για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς από την οποία έχασαν την ζωή τους περισσότεροι από 80 άνθρωποι»
Επίθεση σε διεύθυνση του υπουργείου Υποδομών πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνα».
Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» πέταξαν μπογιές στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων η οποία βρίσκεται στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Σε ανάρτησή τους σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου τα μέλη της ομάδας σημειώνουν πως η συγκεκριμένη επίθεση έχει γίνει για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς από την οποία έχασαν την ζωή τους περισσότεροι από 80 άνθρωποι.
Ειδικότερα αναφέρουν
«Παρασκευή 3 Αυγούστου αποφασίσαμε να επιτεθούμε στο υπουργείο Υποδομών στη διεύθυνση του υπουργικού γραφείου. Υπάρχουν άπειροι λόγοι προκειμένου να παρέμβει κάποιος στο συγκεκριμένο υπουργείο.
Εμείς αποφασίσαμε να το πράξουμε για το κυριότερο και μεγαλύτερο έγκλημα του στην Ελλάδα, την εν μέρει συμμετοχή του στη δολοφονία δεκάδων ( και δυστυχώς αυξάνεται ο αριθμός καθημερινά ) συνανθρώπων μας στη Ραφήνα, στο Μάτι και στην Κινέττα στα τέλη Ιούλη. Όλοι συμφωνούν πως εάν υπήρχαν οι απαραίτητες υποδομές για εκκένωση των περιοχών και για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, ο όλεθρος θα ήταν σίγουρα μικρότερος.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο καλύτερη θα ήταν οι μοίρα των ανθρώπων, όμως, είναι βέβαιο πως θα ήταν καλύτερη. Το κράτος, όπως σε κάθε έκτακτη για το ίδιο συνθήκη, επιλέγει να στρουθοκαμηλίζει. Προτιμάει για καθαρά πολιτικούς λόγους, να αποφεύγει τις ευθύνες του.Το δολοφονικό κράτος της Ελλάδας έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης σε μία από τις μαζικότερες δολοφονίες της χώρας.
Οι ελλείψεις στις υποδομές υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Όσο εμπιστευόμαστε τη μοίρα μας σε κυβερνήσεις και σωτήρες κάθε είδους. Έμεις, δεν έχουμε παρά να δηλώσουμε την αμέριστη και αδιαμεσολάβητη αλληλεγγύη μας στου πυροπαθείς και τις οικογένειές τους.
Ενάντια στο κράτος και σε κάθε κυβέρνηση
Αλληλεγγύη στους πυροπαθείς»
Το βίντεο από την επίθεση :
- Πιερρακάκης: Τα μεγάλα αγκάθια για την ελληνική οικονομία και τι σημαίνει η εκλογή του στο Eurogroup
- Κυβέρνηση «Φραπέδων»: Το πραγματικό πρόβλημα είναι το δικαίωμα σιωπής που επικαλείται η Νέα Δημοκρατία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Φοινικούντα: «Δέχομαι απειλές», λέει η ανιψιά του ιδιοκτήτη – Απολογούνται σήμερα οι δύο συλληφθέντες
- Lemmy lives: Μια επική συναυλία – πάρτι αφιερωμένη στο icon του hard rock και της αλητείας
- Απείθαρχοι; Αλαζόνες; Τεμπέληδες; Η Γενιά Z αντιμετωπίζει ένα γνώριμο κύμα κριτικής στον χώρο εργασίας
- Εκδικάζεται η αίτηση αναίρεσης της Παρασκευής Τυχεροπούλου στην εκδικητική συμπεριφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ







