Γαρίδες με λεμόνι και σκόρδο
Το λευκό κρασί αποτελεί την ιδανική προσθήκη στο πιάτο.
Υλικά για 4 άτομα
2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους, ξεφλουδισμένες
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.γ. πάπρικα
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κ.σ. ξηρό λευκό κρασί
Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώστε το 1 κ.σ. βούτυρο και το ελαιόλαδο. Προσθέστε το σκόρδο, τις γαρίδες και την πάπρικα και μαγειρέψτε μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ, δηλαδή για 3′.
Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο, τον χυμό λεμονιού, το κρασί και τον μαϊντανό.
- e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Πότε πληρώνουν – Οι ημερομηνίες ανά κατηγορία δικαιούχων
- LIVE: Ατλέτικο Μαδρίτης – Βαλένθια
- Στις 12 Ιανουαρίου η ιδρυτική διακήρυξη για το ΚΥΜΑ του Καραχάλιου – «Μακάρι να είναι πρόεδρος η Καρυστιανού»
- Παράπονα από τον Ομπράντοβιτς: «Αποτύχαμε να προσαρμοστούμε στα κριτήρια της διαιτησίας»
- Γιώργος Μαζωνάκης: Η διασκευή της «Θαλασσογραφίας» του Διονύση Σαββόπουλου και το ιδιαίτερο μήνυμα
- Βουλιαγμένης: Συνελήφθη 59χρονος οδηγός που κατηγορείται ότι απείλησε άλλον με τσεκούρι

