Δραματικές στιγμές στην ταυτοποίηση σορών στο Γουδί
Εφιαλτικές σκηνές διαδραματίζονται στο νεκροτομείο, όπου μεταβαίνουν οι συγγενείς για την αναγνώριση των νεκρών
Σκηνές θρήνου και απόγνωσης καταγράφονται στο εργαστήριο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γουδί, όπου έχουν μεταφερθεί οι σοροί των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική.
Συγγενείς θυμάτων φθάνουν στο νεκροτομείο για τη διαδικασία ταυτοποίησης νεκρών και αγνοουμένων. Οι ώρες είναι δραματικές και μαζί με τους συγγενείς λυγίζουν ακόμη και οι ιατροδικαστές.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν αναγνωριστεί 30 σοροί, σε σύνολο τουλάχιστον 83 νεκρών. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησης θα καταστεί δυνατό να καταρτιστεί και η επίσημη λίστα των αγνοουμένων που ανεπισήμως αριθμεί πάνω από 100 ονόματα.
Οι συγγενείς των θυμάτων μπορούν να προσέρχονται από τις 08:00 το πρωί έως και τις 20:00 μ.μ. σήμερα και αύριο Παρασκευή στο Εργαστήριο προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί για την ταυτοποίηση των θυμάτων, παρέχοντας τις αναγκαίες πληροφορίες προκειμένου να διευκολύνουν τις αρχές.
Ήδη στο Νεκροτομείο του Σχιστού είναι σε εξέλιξη το πρώτο στάδιο της διαδικασίας ταυτοποίησης, δηλαδή η συλλογή γενετικού υλικού από τις σορούς και η αντιστοίχηση του τα δείγματα DNA που δίνουν οι συγγενείς. Ιατροδικαστές και μέλη της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών εργάζονται νυχθημερόν για την ταχύτερη διεκπεραίωση του δύσκολου αυτού έργου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πυροσβεστικό Σώμα έχει διαθέσει ψυχολόγους στις δομές του Σχιστού και στο Γουδί για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε άτομα που έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους λόγω της πυρκαγιάς σε Ραφήνα, Μάτι, Νέο Βουτζά και όμορες περιοχές.
- Καιρός: Δύο κύματα κακοκαιρίας την Τσικνοπέμπτη – Πότε θα ενταθούν τα καιρικά φαινόμενα
- Ηράκλειο: Άγρια δολοφονία 40χρονου για τα μάτια μιας γυναίκας – Τον μαχαίρωσαν και τον άφησαν αβοήθητο
- Sing for Greece 2026: Αυτοί είναι οι 7 που πέρασαν στον τελικό – Όλα όσα έγιναν στον Α’ Ημιτελικό
- Η πόρτα στα κλαμπ του Λονδίνου, ο στρίπερ Χάρι Πότερ και αλκοόλ απ’τα «μάτια» – Η άλλη ζωή της Μάργκο Ρόμπι
- Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική – Πού σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις
- Δημοσκόπηση: Τα σκάνδαλα «θυμώνουν» τους πολίτες – ΟΠΕΚΕΠΕ και ΓΣΕΕ στο προσκήνιο

