
Τραμπ: Ανακοινώνει την Τρίτη τον δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου
Την Τρίτη τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) θ' ανακοινώσει ο αμερικανός πρόεδρος τον δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι θ’ ανακοινώσει ποιο πρόσωπο επέλεξε για την πλήρωση της θέσης που μένει κενή στο Ανώτατο Δικαστήριο, τη Δευτέρα στις 21:00 (04:00 της Τρίτης ώρα Ελλάδας).
Ο Τραμπ ανέφερε σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν επί του προεδρικού αεροσκάφους εν πτήσει προς τη Μοντάνα ότι θα λάβει την απόφασή του την Κυριακή για το πρόσωπο που θ’ αντικαταστήσει τον δικαστή Αντονι Κένεντι, ο οποίος συνταξιοδοτείται.
Ο ρεπουμπλικάνος πρόσθεσε ότι μείωσε τον αριθμό των υποψηφίων στους τέσσερις, κι έχει πλέον κατά νου δύο-τρεις δικαστικούς.
Σύμφωνα με πηγή ενήμερη του θέματος που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Τραμπ εξετάζει ιδίως τις υποψηφιότητες δύο συντηρητικών ομοσπονδιακών δικαστών – του Μπρετ Κάβανο και του Ρέιμοντ Κέθλετζ.
- Barclays: Τα «στοιχήματα» γίνονται ο νέος γκουρού των αγορών
- Η Anthropic συμφώνησε να καταβάλλει στη SpaceX 1,25 δισ. δολάρια μηνιαίως για υπολογιστική ισχύ
- Τριάντα αλιείς και υλοτόμοι δολοφονήθηκαν στη Νιγηρία από τρομοκράτες της Μπόκο Χαράμ
- Υποχώρηση των ΗΠΑ: Αφαιρέθηκε η Φρανσέσκα Αλμπανέζε από τον κατάλογο των κυρώσεων
- Μετά τους Τραμπ και Πούτιν, σειρά για τον Σι έχει η επίσκεψη στον Κιμ Γιονγκ Ούν
- Εκλογές Περού: Η υποψήφια της ακροδεξιάς Φουτζιμόρι έχει προβάδισμα 4% ενόψει β΄ γύρου

