Συνάντηση Κοτζιά με τον υπουργό Εξωτερικών του Βιετνάμ
Την Δευτέρα.
Με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Βιετνάμ, Pham Binh Minh θα συναντηθεί αύριο στις 11:45 ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. Η συνάντηση θα πραγφματοποιηθεί στο Υπουργείο. Ο υπΕΞ του Βιετνάμ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, σε συνέχεια της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει ο υπουργός Εξωτερικών στο Ανόι τον Φεβρουάριο του προηγούμενου έτους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Ειδικότερα οι συνομιλίες θα εστιασθούν σε ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, καθώς και στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Έμφαση θα δοθεί στους τομείς του εμπορίου και της οικονομίας, στη μορφωτική και πολιτιστική συνεργασία, στον τουρισμό και στην ναυτιλία. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.
Μετά το πέρας των συνομιλιών, περί ώρα 13:15, οι δύο υπουργοί θα υπογράψουν τη Συμφωνία Κατάργησης Θεωρήσεων σε Διπλωματικά Διαβατήρια και, ακολούθως, περί ώρα 13:20, θα προβούν σε κοινές δηλώσεις στον Τύπο. Η συνάντηση θα συνεχιστεί σε γεύμα εργασίας.
- Βενεζουέλα: Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ – Στο στόχαστρο τάνκερ και συγγενείς του Μαδούρο
- Κίλμαρ Αμπρέγο Γκαρσία: Ελεύθερος και πάλι ο μετανάστης-σύμβολο με εντολή της δικαιοσύνης
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Η Ελλάδα επιστρέφει
- Και προνόμια υπηκοότητας «πουλάει» η χρυσή βίζα Τραμπ
- Κυριάκος Πιερρακάκης: Συγχαρητήρια από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
- Ασταμάτητη η Στρασμπούρ (1-0), άνετο διπλό της Πάλας στην Ιρλανδία (3-0) – Η βαθμολογία


